A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Реальна турбота про майбутнє громади

Дата: 25.10.2018 16:24
Кількість переглядів: 1679

Сьогодні на  сім’ї,  що мають намір народити дитину, чекає чимало матеріальних проблем, які потрібно буде вирішувати в майбутньому  та які часто стають на перешкоді здійсненню таких намірів. Адже,  не таємниця, що та матеріальна допомога,  яка надається державою в зв’язку з народженням дитини,  не завжди перекриває кошти, які доводиться  витратити.

Одні з таких витрат, це кошти,  пов’язані з медичними послугами, які надаються під час проходження вагітності та пологів.

Враховуючи цю обставину,  з метою створення сприятливих умов для  молодих сімей, зокрема, в їх намірах народити дитину,  керівництво Глобинської міської ради виступило з ініціативою  про внесення змін до міської програми «Соціальний захист на 2016-2020 роки», якими передбачено надання матеріальної допомоги молодим сім’ям для народження дітей.

Ця ініціатива знайшла підтримку в міських депутатів, які на своєму І пленарному засіданні 39 сесії І скликання, що відбулося 19 вересня 2018 року прийняли рішення про виділення коштів на придбання, так званого, «Родового сертифікату». Цей документ надає право вагітним жінкам,  які зареєстровані на території Глобинської громади (в м. Глобине та селах Глобинської громади), скористатися послугами з безкоштовного медичного обслуговування під час вагітності та пологів при Кременчуцькому  перинатальному центрі (Центральному пологовому будинку) за адресом м. Кременчук, вулиця Майора Борищака, 20/3. Вартість цього сертифікату в сумі 3700 грн. буде  виплачена  з міського бюджету.

 

24 вересня 2018 року Глобинський міський голова Станіслав Джусь зустрівся зі своїм кременчуцьким колегою – мером придніпровського міста Віталієм Малецьким та підписав договір про надання відповідних послуг в Кременчуцькому  перинатальному центрі жителькам Глобинської громади, які чекають на народження дітей.

 

Тож відтепер для всіх майбутніх мам Глобинської громади такі послуги будуть надаватися безкоштовно.

 

Окрім того Глобинський міський голова Станіслав Джусь зустрівся з директором КОМУНАЛЬНОГО  НЕКОМЕРЦІЙНОГО  МЕДИЧНОГО  ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР II РІВНЯ»  Радомиром Сербіним аби узгодити всі питання щодо надання якісних медичних послуг жителькам громади.

 

Для отримання іменних родових сертифікатів на право безкоштовного надання медичних послуг  під час вагітності та пологів при Кременчуцькому   перинатальному центрі,  необхідно звернутися до сектору охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради за адресою м. Глобине, Лікарняний тупик, 1. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та їх ксерокопії, а також,  медичну довідку про вагітність.

           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень