A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Змінюймо громаду разом

Дата: 25.10.2018 16:40
Кількість переглядів: 649

Фото без описуЗакінчення календарного року - це завжди час підведення підсумків та підготовки планів  соціально-економічного розвитку громади на наступний рік. Саме ці важливі питання розробки проекту Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної  громади на 2019 рік були предметом розгляду на засіданні виконавчого комітету Глобинської міської ради, що відбулося наприкінці  жовтня цього року.

 

Своїм рішенням члени виконкому затвердили персональний склад робочої групи з розробки Плану соціально-економічного розвитку Глобинської громади на 2019 рік. Очолив робочу групу міський голова Станіслав Джусь. До її складу ввійшли заступники міського голови, старости громади, керівники відділів та провідні спеціалісти міськвиконкому, ряд міських депутатів.

 

Затверджено було і інший важливий документ, який забезпечує можливість участі кожного жителя громади в розробці  проектів планів розбудови громади.  Для цього розроблено та затверджено Форму пропозиції ідеї проекту до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік. Ця форма містить основні вимоги до змісту пропозицій та їх обґрунтування.

 

Раніше жителі громади намагаючись долучитись до розробки проектів Планів соціально-економічного розвитку населених пунктів чи окремих територій вносили свої пропозиції в довільній формі та при цьому виникали труднощі у визначенні пріоритетності, важливості та актуальності поданої пропозиції. Доводилося додатково з’ясовувати ті чи інші аспекти таких пропозицій, а іноді  не достатнє  обґрунтування  не давало змоги належним чином врахувати внесені пропозиції при розробці планів соціально-економічного розвитку. До того ж, як правило,  найпоширенішою формою внесення пропозицій   є колективне звернення, коли  група осіб вказує на проблему,  яка є на їх думку важливою та   прохання її  вирішити.

 

Втім, такий підхід мав ряд недоліків. Зокрема,  обмежував право кожного жителя громади вносити свої особисті пропозиції до планів соціально-економічного розвитку громади, адже за такої ситуації  перевага має надаватися колективним зверненням. Аргументом тут є те, що, мовляв, звернулося більше людей, а отже і  проблема чи перспектива розбудови є більш важливою. В той же час  все може бути навпаки.   Пропозиція подана однією особою може бути більш актуальною та такою, що враховує інтереси більшої кількості жителів громади.

 

Тож,  відтепер розроблення та затвердження форми,  згідно якої мають вноситися жителями громади пропозиції ідей до проекту Плану  соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної  громади на 2019 рік  дає всім рівні можливості для участі у формуванні планів розбудови громади  та врахування  пропозицій перш за все за їх важливістю та актуальністю. А у випадку надходження декількох пропозицій  ідентичних за напрямком  (наприклад, щодо ремонту дорожнього покриття вулиць) то з врахуванням недостатнього фінансування на ці потреби перевага в першу чергу надаватися тим пропозиціям, які враховують інтереси більшої кількості населення та по яких здійснюється більш інтенсивний рух автотранспорту, тобто, пропозиції ідей¸ які мають більший ступінь впливу. Внесення об’єкту чи заходу на підставі пропозиції ідеї до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної  громади  є підставою для виділення фінансування на його реалізацію.

 

Подаємо зразок Форми внесення пропозиції ідеї проекту до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік. Свої пропозиції ідей  проекту до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік жителі громади можуть надавати до Глобинської міської ради письмово за адресою: 39000, м. Глобине, вул. Центральна, 285  або з відповідним повідомленням  на електронну  адресу: globino.mr@i.ua. Крім того  пропозиції за встановленою формою можна також передавати через старост громади. Термін подачі пропозицій не пізніше  1 грудня 2018 року.

Додаток 2 до рішення виконавчого комітету від 23  жовтня 2018 року №262

 

ФОРМА ПРОПОЗИЦІЇ ІДЕЇ ПРОЕКТУ

до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік

 

Ваші контакти:
Прізвище Ім’я По-батькові, посада,

 

Телефон (стаціонарний і мобільний):

 

Електронна адреса:

 

Номер і назва завдання:

Назвіть завдання зі Стратегії розвитку громади, якого стосується проектна ідея.

Назва проекту:

Назва проекту повинна відображати його зміст використовуючи настільки мало слів наскільки це можливо.

Цілі проекту:

Зазначте одну або кілька цілей, які будуть досягнуті внаслідок реалізації проекту.

Територія на яку проект матиме вплив:

Зазначте в яких населених пунктах громади чи частині міста має здійснюватися проект.

Орієнтовна кількість отримувачів вигод

Зазначте яка кількість населення яких соціальних груп буде отримувачем вигод від реалізації проекту.

Стислий опис проекту:

Максимально стислий опис (не більше 200 слів) проблеми і змін, які буде досягнуто, внаслідок реалізації проекту.

Очікувані результати:

Виключно ключові очікувані результати повинні бути зазначені тут у наступній формі «завершено», «створено», «підготовлено», «навчено» і т.д. Очікувані результати мають чітко вести до досягнення завдань на які спрямований проект.

Ключові заходи проекту:

Зазначте лише ключові групи заходів у формі «створення», «підготовка», «організація» і т.д. Заходи повинні вести до досягнення зазначених очікуваних результатів.

Період здійснення:

з (місяць / рік) - до (місяць / рік):

Орієнтовна вартість проекту, тис. грн.

 

Джерела фінансування:

Перерахуйте джерела фінансування проекту (обласний бюджет, місцевий бюджет, державний бюджет, публічно-приватне партнерство, бізнес, міжнародний донор тощо).

Ключові потенційні учасники реалізації проекту:

Які організації можуть бути залучені і яка їх роль (фінансування, реалізація, партнерство)?

Інше:

Будь-яка інша важлива інформація щодо ідеї проекту.

 

«___»_____­­___2018 р.        Заявник____________________             __________________

                                                                                                       підпис                                                     П.І. П-Б

                                                         

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень