A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відновлення духовних святинь

Дата: 29.10.2018 14:35
Кількість переглядів: 1761

27 жовтня 2018 року теплої погожої осінньої днини, у селі Опришки, відбулося освячення Свято-Благовіщенського храму УПЦ Київського Патріархату.

В урочистому освяченні взяли участь парафіяни, представники духівництва, Глобинський міський голова Джусь С.В., голова Глобинської РДА Данилевський В.І., заступник глови Глобинської районної ради Іванченко В.П., Опришківський староста Садлівська Т.Г..

У суботній день на подвір’ї храму Архієпископа Полтавського і Кременчуцького Федора зустріли дітки, які привітали Владику віршами, а від Опришківського старостинського округу його Високопреосвященству піднесли запашний коровай і квіти.

Владика Федір звершив чин освячення новозбудованого храму.

Під час Чину великого освячення храму та Літургії Архієпископу Полтавському і Кременчуцькому співслужили: благочинний Кременчуцького району о.Володимир Макогон, благочинний Глобинського району о.Володимир Баран, настоятель парафії, благочинний Семенівського району о.Іван і запрошене духовенство.

Після Літургії Владика Федір звернувся до присутніх з проповіддю, у якій привітав парафіян із освяченням храму. Владика підкреслив:“Що ми отримуємо найвеличніший дар, який Бог може подати людям - Його Тіло і Кров, але люди відкладають його на майбутнє, і вважають, що можуть без нього обійтися. Але не причащаючись Тіла і Кров Христових, ми не можемо вважати себе християнами. Бути православним християнином означає бути завжди з Богом, боротися з гріхом, духовно зростати.”

Освячення храму стало визначною подією для с.Опришки та Глобинського району. Так склалося, що освячення храму сталося саме напередодні підписання Томосу Вселенським Патріархом.

За вагомий внесок у будівництві храму Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір відзначив доброчинця Крюка Віктора Кузьмича церковним орденом та патріаршою грамотою.

Фото без опису


Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень