A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розвиток підприємництва = розвиток громади

Дата: 31.10.2018 20:20
Кількість переглядів: 1228

Саме таким був лейтмотив представлення портфоліо розвитку середнього та малого бізнесу в громаді, яке повинно лягти в основу проекту Програми розвитку середнього та малого підприємництва в Глобинській територіальній громаді на 2019-2020 роки, розробку якого розпочато у профільних відділах виконкому міської ради.

Представлячи розроблене портфоліо членам робочої групи на її засіданні автор - заступник міського голови Олександр Артюшенко, зауважив, що на сьогоднішній день в мізках більшості жителів громади підприємець – це комерсант, який сколотив капітал на роботі по принципу «купив-продав-наварив» і стосується це в основному торгівлі. За його словами, на даний час в громаді основними видами підприємництва є роздрібна торгівля та підприємницька діяльність з обробки землі. Розробка ж Програми потребує знаходження нових методів і галузей ведення бізнесу в громаді і ролі органів місцевого самоврядування в цьому процесі.

В ході обговорення портфоліо керівники профільних відділів виконкому міської ради Сергій Пономарьов, Володимир Бондарь, Сергій Гапченко та директор Глобинської районної філії Полтавського ОЦЗ Олександр Мороз внесли конкретні пропозиції по можливих нових сферах розвитку середнього та малого підприємництва в громаді, залученню до цього процесу молоді та незайнятого населення, напрямках підтримки з боку міської влади та держави, очікуваних результатах від спільної діяльності влади і бізнесу.

Серед інших звучали пропозиції стосовно надання підприємцям інформативної допомоги в можливостях ведення рекламного бізнесу, сприяння в отриманні земельних ділянок під розвиток спортивно-розважальної інфраструктури громади, пошук можливостей погашення за рахунок коштів міського бюджету частини кредиту підприємцям, що розвивають нові підприємства і створюють нові робочі місця та багато іншого.

Наприклад, для розвитку підприємництва по розповсюдженню зовнішньої реклами міська рада здійснить визначення потенційних місць для установки рекламних засобів (сіті-лайти, «колобок», білборд) і надасть цю інформацію бізнесменам для розвитку цього виду діяльності.

Ще один приклад бізнесової ідеї, який прозвучав на нараді – розвиток надання послуг з обслуговування багатоквартирних будинків. Ця тема особливо актуальна для більшості подібних будівель нашого міста, в яких ще не створені ОСББ та не вирішені питання з управління цими будинками. Міська влада для розвитку такого виду підприємництва готова забезпечити проведення навчання управителів; підготувати перелік багатоквартирних  будинків, в яких необхідне надання послуги з утримання будинків та розмістити такий перелік на веб-сайті громади.

Після узагальнення всіх пропозицій проект Програми буде винесено на обговорення громадськості для подальшого затвердження сесією міської ради. А вже з оприлюдненої затвердженої Програми кожен бажаючий потенційний чи діючий бізнесмен зможе знайти якусь ідею для розвитку своєї справи на благо всієї громади.

Володимир Бондарь

Начальник відділу соціально-економічного розвитку,

інвестицій та енергоменеджменту

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень