A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Приклад того, коли успіх досягається колективними зусиллями

Дата: 01.11.2018 11:48
Кількість переглядів: 1254

Ще з десяток років тому жителі невеличкого мікрорайону(умовно назвемо його «Сонячний») з трьох двоповерхових будівель по вулиці тоді Петровського, а нині – Сонячній, дітям не було можливості гратися на дитячому майданчику, бо він весь був непридатний для цих цілей через забрудненість території

Тільки нещодавно у дітей з’явилася можливість відпочивати та нечисленні конструкції від довгого перебування під атмосферними опадами почали ржавіти, фарба на ржі не трималася, самі конструкції стали аварійними та їх кількість була невеликою.

Можливість змінити стан дитячого майданчика у дворі з’явилася після прийняття Програми підтримки ініціатив громадян в Глобинській міській територіальній громаді на 2018 рік. Жителі трьох будинків створили ініціативну групу, яку очолив Вячеслав Левицький, подали проектну заявку на участь в конкурсі. За результатами конкурсу проект «Оновлення дитячого майданчика, який розташований у дворах багатоквартирних будинків по вул. Сонячна, 39-41 в м. Глобине». На його реалізацію виділено 30 тисяч гривень з міського бюджету, а самі жителі зібрали 4400 гривень, як дольовий внесок.

Щоправда, чекати не придбання елементів майданчика довелося довгенько, бо переможців з подібним напрямком виявилося чимало і довелося проводити процедуру закупівлі товарів через систему Prozorro. А це процес тривалістю не в один місяць.

Та нарешті в кінці  в кінці вересня довгоочікувані конструкції дитячих майданчиків були отримані і завезені в КП «Глобинське». Жителі мікрорайону «Сонячний» першими отримали їх та розпочали монтаж використовуючи кожну погожу днину (а їх- на щастя- було майже два тижні). Поміж будівельників, у яких перекваліфікувалися чоловіки з мікрорайону були і депутат міськради по цьому округу Олександр Бугаєць та Бабичівський староста Станіслав Живолуп, які проживають в сусідньому будинку і чиї діти теж прибігатимуть відпочивати на гойдалках і «гірках». Не посоромився допомогти у цій корисній справі і міський голова Станіслав Джусь, який нарівні з іншими працював на встановленні майданчика.

То ж завдяки спільним зусиллям жителів будинків 39,41 та 43 на вулиці Сонячній тепер буде ще більш сонячно від щасливих посмішок дітей та їх радісного сміху.

Програма Програми підтримки ініціатив громадян в Глобинській міській територіальній громаді дає свої реальні результати, а від жителів громади вже поступають дзвінки з проханням надати роз’яснення чи буде така ж Програма в наступному році, бо вони вже мають свої не менш цікаві проекти.

Відповідь - за депутатами!

 

Володимир Бондарь,

начальник відділу соціально-економічного розвитку,

інвестицій та енергоменеджменту

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень