A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проект, що об'єднує

Дата: 04.11.2018 13:24
Кількість переглядів: 704

 

Однією з актуальних проблем, яка стоїть перед громадою є створення оптимальних умов для всебічного розвитку підростаючого покоління та активного відпочинку жителів населених пунктів. Вагома роль при вирішенні проблеми полягає в  організації безпечного заняття  фізичною культурою та активними рухливими іграми для дітей.

 

В селі Яроші проживає 379 осіб  серед них такі вікові категорії:(26 - дошкільнят, 29- школярів, 108 осіб віком  від 17  до 40 років). Це дуже активна мобільна група населення, яка прагне фізичного розвитку, спортивних змагань, змістовного проведення вільного часу. Але в селі відсутні заклади культурно-освітнього та спортивно-оздоровчого спрямування. Тому в центрі населеного пункту біля приміщення Ярошівського ФАПу, поблизу місцевого скверу згідно висловлених побажань жителів села було вибрано земельну ділянка орієнтовною площею 0,16 га,  для розташування дитячого майданчика ( нині називаємо територією відпочинку). Визначена земельна ділянка була прибрана від аварійних дерев, залишків фундаментів, порослі, будівельного та побутового сміття, вирівняна спеціалізованою технікою. До прибирання території активно  долучилися  працівники ТОВ АФ "Хлібодар", СФГ"Верест", небайдужі жителі села, працівники комунального підприємства КП «Глобинське», оскільки всі вони вболівають за здійснення омріяного проекту села.

 

Питанням важливості встановлення спортивно-розвиваючого обладнання в селі Яроші в повній мірі пройнялася депутат Полтавської обласної ради Інна Авраменко і саме за її активної участі та дієвої турботи наше село  було включене до переліку населених пунктів, де за фінансової підтримки з обласного бюджету в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки буде  розміщено  антивандальниий  тренажерний  комплекс.   

 

Дуже приємно відзначити, що голова СФГ "Верест" Станіслав Голобородько відразу схвально відгукнувся  про встановлення тренажерів для занять спортом на відкритому повітрі  і забезпечив повний цикл робіт по облаштуванню  основи для  спортивного майданчика з вуличним тренажерним обладнанням - допоміг матеріалами, технічними засобами,  майстерним  виконанням необхідних  будівельних робіт. Впродовж тижня ретельно  трудилися майстри своєї справи будівельна бригада СФГ "Верест": Володимир Микитюк, Василь Перебенесюк, Леонід Савчук, Григорій Гришко на чолі з Михайлом Перебенесюком та водій телескопічного навантажувача JCB Василь Васенко, готуючи основу для спортивного майданчика. Це був складний технологічний процес, що вимагав скрупульозності, точності, чимало будівельних матеріалів та відповідних коштів. До влаштування благоустрою  навколо  майданчика долучилися ТОВ АФ "Хлібодар", мережа магазинів "Оптовичок", СФГ "Родовід", СФГ "Світозар", ПП Голобородько, Валентина Гудим, забезпечивши саджанцями декоративних дерев, бордюрами, лавочками та освітленням територію відпочинку.

 

Жадана подія сталася наприкінці  жовтня 2018 року, коли в центрі населеного пункту фахівці змонтували спортивний комплекс, що складається з 11 елементів, в тому числі вуличних тренажерів: «Жим від грудей — Верхня тяга», «Жим ногами горизонтальний», «Повітряний ходок», «Орбітрек», «Прес з упором на руки», «Гіперекстензія», «Гребний тренажер», «Турнік-бруси», тренажерів  для м’язів плечового поясу і  черевного пресу та спортивного комплексу  «Воркаут».  Спробувати свою вправність на новому спортивному обладнанні поспішали і діти, і дорослі, висловлюючи  вдячність, захоплення  і бажання  постійно займатися фізичним гартом.

 

В результаті здійснення проекту створені умови для фізичного розвитку та змістовного відпочинку жителів населеного пункту також значно зростає рівень охоплення дітей та їх родин активним оздоровчим дозвіллям і поглиблюється процес згуртування громади.

 

  

Староста Пирогівського старостинського округу

Тамара Кір'ян

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень