A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вшанували пам’ять жертв голодомору

Дата: 23.11.2018 16:31
Кількість переглядів: 1033

Фото без описуЩороку у четверту суботу листопада Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, чиї могили розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях.

 

85 років тому українців хотіли винищити голодом. Цілими сім’ями, цілими селами вимирали люди страшною, лютою і повільною смертю - від голоду. І ніякої думки більше не могло бути у головах людей, окрім як хліб. Ні про що тоді людина не могла думати, ні мріяти, ні мислити - лише про хліб. Українські хлібороби, які століттями плекали любов до своєї годувальниці-землі та своєю працею годували цілі народи, самі були позбавлені хліба. Його було насильно конфісковано. Це була людська трагедія. Її назвали Голодомор

 

Тож сьогодні зранку на Мічурінському цвинтарі міста Глобине зібралися місцеві жителі аби взяти участь у громадській панахиді та вшанувати пам’ять мільйонів співвітчизників, померлих від голоду.

 

Про гірку сторінку минулого та страшні цифри людських жертв нагадала учасникам заходу завідуюча філією «Глобинська ЗОШ №4» Вікторія Слюсар.

Всі присутні запалили свічки, аби зігріти душі тих, кого в тридцять третьому не відспівували, не проводили в останню путь, не поминали. Аби світло цих свічок стало даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до памятного знаку учасники заходу вшанували пам’ять усіх, хто помер страшною голодною смертю.

 

Отець Володимир, настоятель Глобинської Свято-Михайлівської церкви відправив молебень по всім безвинно загиблим в роки голодомору.

 

«Воістину говорять колективний голод, колективний холод, біль і страждання, колективна смерть - слова, які, навіть, страшно повторювати... Тож нехай же колективна пам’ять про всіх невинно убієнних згуртує нас - живих, дасть нам силу, волю і мудрість зберегти мир на власній землі, нехай колективна пам’ять дасть нам - живим наснагу для зміцнення власної держави!» - звернулась до всіх присутніх Галина Токаренко заступник міського голови.

 

Пообіді на центральній площі міста Глобине зібралися представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, трудових колективів підприємств, організацій, установ, учнівської молоді, керівники району та міста, місцеві жителі, аби запалити свічки пам’яті, схилити голови в шані та згадати  безвинно убієнних в муках голоду, змучених своїх співвітчизників.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень