A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Енергетичний моніторинг – основа енергетичного менеджменту та запорука успіху в справі економії енергоресурсів

Дата: 30.11.2018 08:53
Кількість переглядів: 1436

22-23 листопада 2018 року у м. Харків заступник міського голови Олександр Артюшенко та начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту Володимир Бондарь взяли участь у другому практичному семінарі в рамках продовження реалізації проекту U-LEAD  «Енергоефективність у громадах II».

Семінар проходив у Харківському регіональному центрі розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) під керівництвом консультанта проекту Клауса Хоппе та старшого координатор проекту Володимира Перегудова.

Семінар був присвячений основам муніципального енергетичного менеджменту, практичним порадам з енергетичного моніторингу в муніципальних будівлях та розбудові потенціалу для створення систем енергоменеджменту в ОТГ, програмному забезпеченню енергетичного моніторингу.

В ході практичної частини семінару ( так званої «ділової гри») представникам нашої громади довелося "доповідати" «міському голові» та формувати і представляти своє бачення звітності по енергомоніторингу в громаді. Велика вдячність колегам з громад, в яких вже запроваджено енергомоніторинг, за поширення свого досвіду роботи. Їхні досягнення доводять, що енергетичний моніторинг- дуже важлива справа! Адже вони навели приклади, коли завдяки моніторингу енерговитрат в бюджетних установах вдалося виявити незаконне використання електроенергії іншими споживачами та ліквідувати несправність в мережі водопостачання.

Сподіваємося, що після остаточного впровадження системи енергетичного моніторингу (особливо після запровадження програмного забезпечення, яке сприятиме автоматичному виявленню відхилень в енергопостачанні) в нашій громаді також покращиться стан з використанням газу, води та світла, що приведе до економії бюджетних коштів і (що найголовніше) до зменшення викидів вуглекислого газу. Але досягти цього можна тільки спільними зусиллями і розумінням необхідності цієї роботи!

 

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень