A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Нотатки до грудневої позачергової сесії Глобинської міської ради

Дата: 13.12.2018 08:45
Кількість переглядів: 939

Сьогодні 12 грудня 2018 року відбулася позачергова сесія Глобинської міської ради. Не зважаючи на несприятливі погодні умови, кворум було дотримано: на сесії зареєструвалося 15 депутатів з 26. Відкрив засідання сесії о 10 годині ранку Глобинський міський голова Станіслав Джусь. На порядок денний винесено 184 питань, з них 12 – питань повязаних з життєдіяльністю громади, і 172 – земельних питань, в силу терміну розгляду яких і виникла необхідність проведення позачергової сесії міської ради.

У ході засідання прийнято рішення щодо передачі в оперативне управління до КП «Глобинське» матеріальних цінностей, придбаних за кошти міського бюджету. Зокрема, три конструкції зупинок громадського транспорту, альтанка для відпочинку в селі Опришки, навіси контейнерних майданчиків (5 шт.) та сім глибинних артезіанських насосів виробництва Pedrollo та ряд елементів дитячих майданчиків, придбаних на виконання міської програми підтримки муніципальних ініціатив.

Внесено зміни до переліку проектів, видатки на які здійснюються за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури обєднаних територіальних громад у 2018 році. Таким чином, схвалено зменшення асигнувань на облаштування майданчика для зупинки автотранспорту по вулиці Виноградна, 1 поряд з ДНЗ №1 на суму 150 тис. грн., які в силу погодних умов неможливо освоїти до кінця року. Та погоджено перенесення цих коштів на оплату виконаних робіт з капітального ремонту харчоблоку ЗОШ №5.

Внесено низку змін і доповнень до плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської ради на 2018 рік та уточнено зміни і показники міського бюджету. Тож при реалізації виконавчим комітетом прийнятих рішень вже до кінця року жителі громади матимуть змогу побачити нову новорічну ілюмінацію на площі  Івана Глоби та ряд нових елементів новорічних прикрас нашого міста.

Жваве обговорення в сесійній залі викликало питання про виділення коштів на придбання зовнішніх вивісок на  будівлю амбулаторії сімейної медицини в селі Опришки, в якій завершено будівельні роботи з реконструкції. Заступник міського голови Олександр Артюшенко презентував ескізи оформлення фасаду оновленої амбулаторії сімейної медицини села Опришки і навів достатньо аргументів для позитивного прийняття рішення з даного питання.

Депутати не залишили без уваги і тему проведення новорічних свят в освітніх закладах громади. Зокрема депутата Ігоря Полонського цікавили постачальники солодощів, якість придбаних відділом освіти новорічних подарунків. Староста Пирогівського старостинського округу Тамара Кір’ян взагалі висловила думку щодо недоцільності вручення дітям солодощів, оскільки вони є шкідливими для здоров’я дітей.

Не зважаючи на риторику окремих депутатів, з усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень