A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Центр надання адміністративних послуг: рік роботи

Дата: 20.12.2018 10:06
Кількість переглядів: 961

Рік тому в нашій Глобинській громаді, за підтримки програми «U-LEAD з Європою» в місті Глобине по вулиці Травневій,  4,  було відкрито Центр надання адміністративних послуг. Тож зараз вже можна підводити певні підсумки його роботи та визначатися з перспективами на майбутнє. Основною метою  створення міського Центру надання адміністративних послуг було забезпечення для  жителів громади  зручних та комфортних умов для отримання послуг, що надають органи державної влади, місцевого самоврядування та інші заклади і установи.

Штат Центру надання адміністративних послуг складає 5 осіб. Спеціалісти міського Центру є посередниками між громадянами, що звертаються до центру і суб’єктами надання адміністративних послуг і самі є безпосередніми надавачами послуг.

З метою забезпечення ефективної роботи  установа  оснащена  найсучаснішим комп’ютерним обладнанням та програмним забезпеченням. А щоб створити більше зручностей для його відвідувачів, економного і раціонального використання ними свого власного часу,  діє електронна черга, коли кожен, хто має намір звернутися за отриманням адміністративної послуги,   має змогу  з власної оселі  записатися на визначений день і час на прийом до спеціаліста Центру надання адміністративних послуг. Для комфорту і зручності відвідувачів наявний   РОS-термінал.

Ті, хто скористався послугами Глобинського Центру надання адміністративних послуг, зазначають,  як позитив його роботи, наявність   SMS інформування про виконання послуг, зручний і доступний графік роботи, адже, за отриманням адміністративної послуги  можна звернутись і у вихідний день - суботу, а у вівторок прийом громадян триває аж до 20.00 години, відсутня перерва на обід. Крім того, інформацію про   діяльність Центру надання адміністративних послуг, перелік послуг, які ним надаються,   жителі Глобинської громади мають змогу отримати, також, з інформаційного сайту цього Центру.

Створені умови і для тих, кому доведеться зачекати в приміщенні Центру  в черзі на прийом до спеціаліста. Так, для найменших відвідувачів є дитячий куточок, а для старших - стіл з комп’ютером,  де є доступ до інтернету, забезпечено функціонування  безкоштовної зони Wi-Fi . Приміщення має вільний доступ та оснащення для людей з особливими фізичними потребами. Для безпеки, як працівників так і відвідувачів,  є відеоспостереження, пожежна сигналізація, тривожна кнопка виклику охорони.

За рік діяльності Глобинського міського Центру надання адміністративних послуг розглянуто  15412 звернень громадян, щодо надання їм адміністративних послуг за такими напрямками:

Містобудування та архітектура

598

Реєстрація місця проживання

3249

Соціальна сфера

279

Виписки, довідки, витяги, копії рішень

8141

Земельні питання

2790

Паспортні питання

264

Квартирний облік

8

Благоустрій

80

Реєстраційні послуги

3

Всього надано послуг

15412

 

Перший рік роботи  міського Центру надання адміністративних послуг  переконує в доцільності та ефективності його роботи. Адже, відвідувачам – жителям громади не потрібно тепер відстоювати черги на прийом до посадових осіб, щоб отримати різні довідки чи адміністративні послуги, ходити «по кабінетах» та різних установах. Тепер є можливість звернутися лише в одне місце – до спеціалістів Центру надання адміністративних послуг, які і здійснять всі необхідні дії для виконання адміністративної послуги. На сьогодні у міському Центрі надається 158 різних  видів адміністративних послуг.

В майбутньому кількість та якість надання послуг зростатимуть. В перспективі є розширення сфери надання паспортних послуг (видача паспортів), проведення реєстрації транспортних засобів, збільшення кількості соціальних послуг тощо. Це створить додаткові і комфортні зручності для жителів громади в  задоволенні їх потреб та запитів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень