A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вшанували пам'ять Героя

Дата: 09.01.2019 15:53
Кількість переглядів: 1171

3 роки тому, 10 січня 2016 року в бою з ворогом, біля  донецького села Зайцево, від розриву   ворожої міни  загинув  український воїн-захисник, наш   земляк Віктор Аврамчук. Йому тоді було лише 29 років. Напередодні цієї сумної події, 9 січня 2019 року  рідні Віктора Аврамчука, бойові побратими,  земляки, представники керівництва Глобинської громади та Опришківської Благовіщенської церкви Українського патріархату зібралися на Центральному цвинтарі с. Опришок, біля місця поховання воїна-героя,  щоб вшанувати його пам'ять.

 

До присутніх звернулася Опришківський сільський староста Тетяна Садлівська, яка відзначила, що пам'ять про героя-священна,  а його героїзм і самовідданість  у відстоюванні незалежності і суверенітету  України є взірцем для майбутніх поколінь жителів рідного краю. Настоятель Опришківської Благовіщенської церкви Українського патріархату отець Володимир відправив молебень по загиблому воїну-захиснику,  по закінченню якого всі присутні вшанували пам'ять Віктора Аврамчука хвилиною мовчання та покладанням квітів до його могили.

 

В Глобинській громаді свято  шанують пам'ять про воїна-захисника Віктора Аврамчука. В навчальних закладах, де він навчався – в Опришківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та Жуківській ЗОШ І-ІІ ступенів встановлені меморіальні дошки. Жителі вулиці в с.Опришки, на якій раніше жив Віктор Аврамчук  ініціювали перейменувати вулицю на його честь. Тож тепер вулиця носить почесне ім’я  воїна. На місці поховання встановлено мармуровий пам’ятник. Та головне - світла пам'ять про воїна-героя живе в серцях його земляків, жителів Глобинщини. 

Фото без опису

             



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень