A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради про виконану роботу за 2018 рік

Дата: 22.01.2019 10:28
Кількість переглядів: 3090

Відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради  щодо виконання плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади у 2018 році інформує таке. Відповідно до Положення про відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської ради, робота відділу була організована на виконання функціональних повноважень та програм:  розвитку культури Глобинської міської територіальної громади на 2017 – 2010 роки,  розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки, оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2019 роки, підтримки обдарованих дітей, молоді  Глобинської територіальної громади на 2016-2020 роки.

Відділом культури, спорту, сім’ї та молоді здійснено організаційні заходи та проведено фінансування щодо відзначення таких державних свят та пам’ятних дат:

  • Новорічні та різдвяні свята
  • Масниця
  • День Соборності України
  • День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
  • День Героїв Небесної Сотні
  • Міжнародний день прав жінок і миру
  • Шевченківські дні
  • День Чорнобильської трагедії
  • День пам’яті та примирення
  • День перемоги над нацизмом у другій світовій війні
  • День Матері, День української родини
  • День захисту дітей
  • День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні            
  • Івана Купала
  • День молоді
  • День Конституції України
  • Дні громад  
  • День Незалежності України

-   День міста                                     

  • День захисника України  
  • День працівників культури
  • День боротьби зі СНІДом
  • 16 днів проти насильства

 Відділом взято участь у проведенні спортивних заходів на території Глобинської громади та за її межами. При проведенні різного роду спортивних змагань спільно з районною дитячою юнацько-спортивною школою, спортивним товариством «Колос» забезпечено придбання нагороджувальної та сувенірної продукції. Надавалась всебічна підтримка футбольним, волейбольним командам Глобинської громади, ГРГО ФК «Авіамістечко», яка приймає участь у обласних змаганнях з футболу в дитячій юнацькій футбольній лізі (ДЮФЛ). 

Глобинська об’єднана територіальна громада постійно працює над проблемою розвитку фізичної культури та фізичного виховання дітей, підлітків, молоді. Одним з першочергових завдань у справі поліпшення зазначеної ситуації є необхідність покращення всіх форм позашкільної роботи, оновлення відповідної матеріальної бази для занять фізичною культурою і спортом, що в свою чергу, дасть змогу забезпечити всебічний розвиток рухових якостей дітей, молоді та жителів Глобине, сприятиме збереженню і зміцненню їх психічного і фізичного здоров’я. З цією метою поновлюється спортивна база. Закуплено  спортивний інвентар для Жуківського, Борисівського, Устимівського будинків культури на 90 тис.грн. У 2018 році додатково введені посади спортивних інструкторів у с.Новомосковське, Бориси.

В громаді маємо 5 команд з міні-футболу:  «Хлібодар», «Альянс», «Зеніт», «Горизонт» та «РТП». ФК «Глобине» приймає участь у першості Полтавської області з футболу. Також дві команди з Глобинської громади («Шепелівка» та «Глобине») беруть участь у першості м. Кременчук з футзалу. Створені команди із пляжного волейболу в с.Опришки, с.Пироги, м.Глобине, які систематично беруть участь у змаганнях як у громаді так і на терені району, області. Команда Опришківського старостату з волейболу «Горизонт» бере участь в чемпіонаті м.Кременчука.

 Протягом 2018 року:

13.01.2018 - турнір з волейболу серед сільськогосподарських піприємств в с. Опришки.

10.02.2018 - відкритий турнір з волейболу за участю команд с.Опришки, смт Семенівка, м. Хорол.

16.03.2018 - чемпіонат с. Опришки з настільного тенісу.

08.05.2018 - відкриття спортмайданчика в с.Опришки. Турнір з пляжного волейболу на кубок міського голови.

28.06.18 - турнір з міні - футболу до Дня Конституції в с. Опришки.

14.07.18 - товариські зустрічі з міні-футболу серед команд Глобинської громади.

Січень 2018 - традиційний турнір в  с.Жуки (інструктор по спорту Гошко Р.) з настільного тенісу присвячений пам’яті Гордієнка Олега Дмитровича.

27.06.18 - спартакіада до Дня молоді з семи видів спорту в с.Жуки,

14.10.18 - спортивні змагання «Козацькі розваги», присвячі Дню села Жуки та Дню козацтва.

В м.Глобине було проведено:

Лютий 2018 року - турнір з волейболу серед ветеранів;

Червень 2018 року – турнір з пляжного волейболу;

Квітень-травень – турнір з міні-футболу серед жителів м.Глобине;

24 серпня до Дня міста та незалежності спортивне свято POWER SHOY;

Листопад – волейбольний турнір присвячений пам’яті учителя фізкультури Міщенка Анатолія.

 

Збірна команда громади з волейболу та футболу брала участь в обласній спартакіаді територіальних громад в м. Миргород, де виборола І місце.

Команда м.Глобине та с. Бориси брала участь в чемпіонаті району з футболу.

 Протягом 2018 року проводилась робота щодо забезпечення підтримки обдарованих дітей та молоді, зокрема було профінансовано транспортні перевезення до місць проведення конкурсів та фестивалів, для творчих колективів закуплене сценічне вбрання, забезпечено проведення засідання комісії по виплаті матеріальної винагороди обдарованим дітям, молоді та їх наставникам, підготовлені відповідні документи (протокол та рекомендації комісії, проект рішення виконавчого комітету) та забезпечено виплату винагороди 158 особам на загальну суму 141580 грн.

Відділом профінансовано придбання новорічних подарунків на проведення новорічних та різдвяних свят, оплата послуг за проведення новорічних свят для дітей на суму близько 47 тис.грн. та придбання  новорічних 3D фігур та гірлянди для прикрашання головної площі міста до Новорічних та Різдвяних свят на суму близько 166 тис.грн.

         Забезпечено  оздоровлення дітей   у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку.

         Проводились роботи по забезпеченню проведення капітальних та поточних ремонтів об’єктів, які знаходяться на балансі та в управлінні відділу.

         Протягом року начальником відділу видано 185 наказів з основної діяльності та організаційно-кадрової роботи.

 

Діяльність закладів культури

Будинки культури Глобинської міської територіальної громади

Матеріальне забезпечення. Будинки культури Глобинської громади забезпечені необхідною музичною апаратурою: обидва Глобинські міські БК, Жуківський БК мають активні акустичний центр, мікрофони, ноутбуки. Опришківський та Устимівський сільські БК забезпечені ноутбуками, мікшерськими пультами, підсилювачами, мікрофонами та акустичними системами (колонками). БК села Семимогили має активний акустичний центр.

3 сільські будинки культури протягом 2018 року (Опришківський, Борисівський, Глобинський МБК ім. І.Франка) підключені до мережі Internet на суму 11 тис.грн.

Постійно опалюється 4 будинки культури (Жуківський, Опришківський, Устимівка, Бориси), під час проведення заходів опалюються Глобинський міський будинок культури ім. І. Франка, Бабичівський СБК.

Працівники забезпечені канцтоварами.

Проведено капітальний ремонт Устимівського сільського будинку культури,  суму 754,65 тис.грн.

 Триває процедура отримання дозволу  на проведення капітального ремонту Глобинського міського будинку культури ім. Франка по вул. Промисловій 11а.

 Зроблено реставрацію памятника Загиблим воїнам в селі Яроші на суму   близько 88,5 тис.грн.

 Для належного утримання територій закладів культури придбано мотокоси на суму 23,1 тис. грн.

         Для Глобинської дитячої школи мистецтв закуплено музичної та компютерної апаратури, музінструментів на суму  60,78 тис. грн. та сценічного вбрання на суму 104 тис.грн.

 Для зразкового танцювального колективу «Сузіря» придбано сценічні костюми на суму близько 97 тис.грн.

         Придбано сценічне вбрання для Устимівського, Борисівського, Бабичівського, Жуківського сільських клубів, Глобинського міського будинку культури ім. І.Франка  на суму 94 тис.грн. та музичне обладнання для Борисівського, Устиміського БК на суму 76,5 тис.грн. Крім цього, проведено ремонт водогону у Жуківському СБК на суму 13,5тис.грн. Придбано сценічне вбрання, карнизи та штори для вікон Бабичівському, Борисівському, Устимівському, Жуківському БК на суму 52 тис.грн.

         Для закладів культури придбані меблі на загальну суму 76,27 тис.грн.

Проведені заходи. У 2018 році працівники будинків культури активно долучалися до культурно-масової роботи в своїх населених пунктах та м. Глобине, активізувалась робота з патріотичного виховання дітей та молоді.  Проводяться заходи з нагоди державних свят та свят і обрядів календарного циклу.

Заклади культури Глобинської громади взяли активну участь у підготовці та проведенні Дня міста та Дня незалежності України.

Працівники Глобинського міського БК ім. Франка є активними організаторами виставок дитячих робіт, майстер-класів, зустрічей з цікавими людьми, музичних вечорів та святкових концертів.

У Бабичівському СБК було організовано свято «Різдво у колі друзів», концерт до Дня матері, Свято української пісні. На День Захисника України у Бабичівці заклади культури  та освіти організувати свято учням місцевого НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ". 

В Устимівському сільському БК традиційними є масові гуляння на новорічно-різдвяні свята, вечірки до Дня закоханих та Дня сміху, концерти до Дня Матері, урочистості з нагоди Дня Перемоги та Дня незалежності України, театралізовані дійства на Івана Купала.

Працівниками Жуківського БК організовано та проведено заходи з нагоди Дня закоханих, Дня гумору, Дня Перемоги, свята Івана Купала, Дня працівників сільського господарства та ін.

Всі населені пункти громади відсвяткували Дні села, на які відділом культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради витрачено 55,73 тис.грн.

Вихованці Глобинської дитячої школи мистецтв стали призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсів: «Юний віртуоз Полтавщини» (Кузьменко А., диплом І ступеню), «Полтавська битва» (Залогін А., диплом 3 ступеню, Власенко Д., диплом 3 ступеню, Рафік А., диплом 2 ступеня), регіональний конкурс образотворчого мистецтва «Барви рідної землі» (Цілуйко Ю., грн-прі, Старченко Д., диплом 1 ступеню), Міжнародний дитячий фестиваль-конкурс мистецтв «Соняшник» («Флорес», Гран-прі та диплом 1 степеню; Бойко С., диплом 1 ступеню; Затуливітер В., диплом 1 ступеню) та інші.

Глобинський народний міський духовий оркестр «Орфей» взяв участь у традиційному обласному марш-параді духових оркестрів та отримав диплом першого ступеню.

Зразковий хореографічний колектив «Сузіря» Глобинського міського БК здобув гран-прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Різдвяна коляда».

Для забезпечення участі дітей та викладачів у різних конкурсах відділом профінансовані транспортні витрати у сумі близько 70,289 тис. грн.

 09.11.2018 відбулася святкова зустріч працівників культури з керівництвом громади з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

У всіх закладах культури проведені новорічні святкові заходи та тривають роботи щодо підготовки до різдвяних свят.

Висвітлення роботи закладів культури громади здійснюється на офіційному ВЕБ - сайт Глобинської міської ради та через місцеві засоби масової інформації.

 

Бібліотеки Глобинської міської територіальної громади

Матеріальне забезпечення. У 2018 році для бібліотек Глобинської громади придбано меблі.

2 бібліотеки (Жуківська та Бабичівська) підключені до мережі Internet. З 8 бібліотек опалюється 3 (Жуківська сільська, Борисівська та Глобинська міська по вул. Промислова 11). Проте всі бібліотеки забезпечені електричними конвекторами «Термія». Працівники забезпечені канцтоварами.

 Передплата видань. У 2018 році на 2019 році для бібліотек було передплачено 108 примірників газет та журналів)  на що використано близько 21 тис.грн.

На комплектування бібліотечних фондів з бюджету міської ради витрачено 19,470 тисяч гривень: закуплено 311 книг. З Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.М. Котляревського передано книги для користування у бібліотеки громади на суму 22,166 тис.грн.

Заходи. У 2018 році працівники бібліотек активно долучалися до культурно-масової роботи в населених пунктах громади та Глобиного, активізувалась та наповнилась новим змістом робота з патріотичного виховання молоді.  Бібліотекарі активно використовують систему групового  інформування: на заходи запрошують групи дітей з дитячих садків та шкіл, долучаються до проведення заходів в навчальних закладах. Бесіди з чаюванням, зустрічі з цікавими людьми, літературні журнали, родинні свята, години цікавих повідомлень та тематичні заходи до державних свят стали популярними у Бабичівській, Опришківській та в обох Глобинських міських бібліотеках. Особливою популярністю серед населення користуються виставки старих фото (Бабичівська та Опришківська бібліотеки), тематичних квіткових композицій (Опришківська бібліотека), вишивки хрестом та гладдю (Бабичівська та Опришківська бібліотеки), виробів дитячої творчості (Глобинська бібліотека по вул. Промислова 11). В Опришківській сільській бібліотеці відбулася година спілкування присвячена Дню людей похилого віку.

 В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка щорічно проходить з 25 листопада по 10 грудня в Україні, бібліотекарами громади проведені відповідні заходи.

У Глобинському міському будинку культури ім. І. Франка був організований захід для дітей «Захистіть мене від зла, я – дитина ще мала!» В ході розваг діти розвивали вміння відрізняти добро та зло, визначали хороші та погані риси казкових героїв, провели бесіду-тренінг проти цькування в дитячому колективі, вчились малювати «добро». А на закінчення передали «імпульс добра по колу» на знак єдності дітей та дорослих.  Зазначений захід також висвітлено на сайті Глобинської міської ради 05.12.2018 під назвою «Захистіть мене від зла».

         До Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, проведені заходи в бібліотеках Глобинської громади, зокрема в Бабичівській сільській бібліотеці організовано презентацію книги сучасної української письменниці Світлани Талан «Коли ти поруч».   Цей роман отримав нагороду від фонду Анти-СНІД «За найкращий роман на гостросоціальну тему». В Україні було продано рекордний наклад книги – 80 тис. примірників. Твір придбали для бібліотек Глобинської громади і він викликав справжній ажіотаж серед читачів. У Борисівській сільській бібліотеці  проведена зустріч з жителями села,  щодо гостросоціальної  теми боротьби зі СНІДом та проблем людей з інвалідністю.     

В бібліотеках громади проведені книжкові виставки і тематичні полички присвячені Міжнародному дню осіб з інвалідністю.

Старости старостівських округів громади спільно з бібліотекарами сільських бібліотек відвідали місцевих жителів, які перебувають на заслуженому відпочинку і в зв’язку зі станом здоров'я мають обмежені можливості в переміщенні, з метою вирішення нагальних проблем, а також поспілкуватися, пригадати цікаві миттєвості життя та поділитися спогадами.

На офіційному сайті громади розміщені матеріали: «3 грудня-Міжнародний день людей з інвалідністю» та «Надихаючі візити».

         До Дня волонтера бібліотечні заклади громади, зокрема Жуківська сільська бібліотека спільно зі старостою провели зустріч з місцевими волонтерами. Староста Жуківського старостинського округу інформувала присутніх щодо актуальності і важливості волонтерського руху.  З привітальними словами  до присутніх також звернулися Заїка П,М. – волонтер, який завжди виступає організатором збору допомоги та її доставки для хлопців – учасників АТО. Чобітько В.Г., яка саме у селі відповідає за збір допомоги.  Учні школи прочитали тематичні вірші. У бібліотеці панувала приємна атмосфера, тому що всі з захопленням слухали розповіді про доставку допомоги та бойові дії які відбуваються на Сході нашої країни.

Організація оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2018 року.

         На закупівлю путівок до дитячих оздоровчих таборів для дітей пільгових категорій Глобинською міською радою у 2018 році виділено 199 тис.грн. На ці кошти, придбано 35 путівок для дітей пільгових категорій до дитячого закладу оздоровлення і відпочинку  «Чайка». Оздоровленням забезпечено:

  • 4 дітей учасників АТО;
  • 10 дітей із багатодітних сімей;
  • 3 дітей з малозабезпечених сімей;
  • 8 обдарованих та талановитих дітей;
  • 5 дітей працівників агропромислового комплексу села, соціальної сфери села та працівників бюджетної сфери;
  • 3 дітей з інвалідністю.

Окрім цього, для охоплення оздоровленням якомога більшої кількості дітей, за рахунок механізму відшкодування частини вартості путівки для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми (співфінансування обласного і міського бюджетів) Глобинською міською радою виділено 145,505 тис.грн. Загальна сума виділених коштів з обласного та міського бюджетів на ці потреби склала 291,010 тис.грн.  У результаті оздоровленням були забезпечені 76 дітей громади, з яких 43 дитини – це діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Найбільшою популярністю користувалися табори: ДЗОВ «Чайка» с-ще Градизьк, де оздоровилось 43 дитини, ДЗОВ «Сонячний» с. Омельник, Кременчуцького району – 12 дітей, ДЗОВ «Енергетик», с.Потоки, Кременчуцького району – 5 дітей, ДЗОВ «Зоряний», с.Потоки, Кременчуцького району – 9 дітей, ДЗОВ «Ерудит», с. Потоки, Кременчуцького району – 1 дитина, ДОТ «Молода гвардія», с. Терешки, Полтавського району – 3 дитини, ДСОЦ «Горизонт», с. Запсілля, Кременчуцького району – 3 дитини.   

 За кошти державного та обласного бюджетів у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку оздоровились 22 дітей Глобинської громади: 6  дітей з багатодітних сімей, 1 дитина учасника АТО, 1 дитина з малозабезпеченої сім’ї, 2 дітей з інвалідністю, 2 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 5 обдарованих та талановитих дітей, 5  дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, працівників бюджетної сфери села. Наші дітлахи змогли відпочити в таборах: ПЗОтВ «Крилатий», Скадовського району, Херсонської області; ДЗОВ «Лісовий», с.Скоморохи, Бучівського району Тернопільської області; ДЗОВ «Салют» с.Коблево, Миколаївської області; ДТВ «Сонячний», с. Омельник, Кременчуцького району; «Еколог», с. Міські Млини, Зіньківського району, Полтавської області; ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек»», м. Пуща Водиця, Київської області та ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», м. Одеса.

У закладах санаторно-курортного типу оздоровлено 10 дітей Глобинської громади, які перебувають на диспансерному обліку.

Загалом за участі бюджетних коштів оздоровчими послугами забезпечено 133 дитини. Загальна кількість дітей охоплених відпочинковими та оздоровчими послугами за бюджетні кошти склала 662 особи, що склало 36,4% від загальної кількості дітей шкільного віку Глобинської міської об’єднаної територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень