A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт про роботу юридичного відділу Виконавчого комітету Глобинської міської ради за 2018 рік

Дата: 24.01.2019 11:41
Кількість переглядів: 877

І.Договірна робота

Всього юридичним відділом забезпечено укладення 614 договорів, з них:

         559 – договори купівлі-продажу та виконання робіт чи надання послуг;   3 – на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських  автобусних маршрутах загального користування;

3– договори про співробітництво;

4 – про пайову участь у розвитку інфраструктури;

43 – про передачу міжбюджетних трансфертів;

5 – про передачу в оренду  чи господарське відання майна;

 

Окрім того, протягом 2018 року укладалася значна кількість додаткових угод до даних договорів. Велися переговори щодо істотних умов договорів та додаткових угод.

 

ІІ.Забезпечення представництва в судах

Всього протягом 2018 року в судах різних інстанцій розглянуто 176 справу, де стороною є Глобинська міська рада чи виконавчий комітет, з них:

  • 18 – щодо визнання бездіяльності Глобинської міської ради чи виконавчого комітету, скасування рішень, з яких:

         - 12 – відмовлено у задоволенні позовних вимог;

- 6 – задоволено частково;

- 158 – справи, щодо встановлення факту родинних відносин, відновлення строку на прийняття спадщини, визнання права власності на майно та інші справи, що стосуються майнових, житлових та інших прав жителів громади, по яким працівниками відділу вживалися заходи, щодо забезпечення законних прав та свобод, осіб які зверталися за відповідним захистом до суду.

Найбільша кількість справ розглядалася Глобинським районним судом Полтавської області. Також були позови підвідомчі Полтавському окружному адміністративному суду та Господарському суду Полтавської області. Забезпечувалося представництво Глобинської міської ради та Виконавчого комітету Глобинської міської ради у апеляційних та касаційних судах.

 

ІІІ.Претензійно-позовна робота

         У 2018 році юридичним відділом було подано дві позовні заяви до Господарського суду Полтавської області та направлено претензії контрагентам по шести договорам.

         До Глобинського районного суду було подано 6 позовних заяв, щодо визнання права комунальної власності на безхазяйне майно та відумерлу спадщину за Глобинською міською радою, які були повністю задоволені.

 

 

 

ІV.Надання юридичної консультації та роз’яснень

Надано юридичну консультацію та роз’яснення:

69 – громадянам, що зверталися до відділу (у сфері сімейних відносин, щодо прийняття спадщини, земельні питання, щодо права власності та ін.).

Щодня надавалися консультації та роз’яснення працівникам виконавчого комітету, що стосуються сфери їх роботи.

 

 

V.Інші напрямки діяльності

З найбільш вагомих слід відзначити:

1.Працівниками юридичного відділу забезпечено підготовку та юридичний супровід, а також взято участь у переговорах, з метою правильності укладення договору купівлі у комунальну власність будівлі контори та підвального приміщення у с. Жуки, для забезпечення діяльності Жуківського старостинського округу, зокрема щодо правильності визначення сторони у договірних відносинах та правильності здійснення державної реєстрації  права власності за Глобинською міською територіальною громадою, в особі  Глобинської міської ради.

2.Працівниками відділу здійснювалися заходи, щодо припинення ККП м. Глобине (укладення договору з ліквідатором та ін. заходи).

3.За безпосередньої участі працівників юридичного відділу здійснювалися заходи, спрямовані на забезпечення напрямку діяльності виконавчого комітету Глобинської міської ради як органу опіки й піклування. Це зокрема подання до суду заяв про визнання осіб недієздатними чи обмежено дієздатними та встановлення опіки і піклування над зазначеними особами, про поновлення цивільної дієздатності, участь у засіданнях комісій ради з  питань опіки та піклування та з питань захисту прав та інтересів дітей, де надавалися  консультації правового змісту.

4.Працівники відділу брали участь у нарадах і засіданнях постійних та тимчасових комісій (з проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, адміністративна,  з визначення перевізників на міських  автобусних маршрутах загального користування, громадська комісія з житлових питань та ін.), у засіданнях тендерного комітету. Здійснювалися виїзди по обстеженню майна, територій, житлових умов та ін.

5.Працівники відділу протягом 2018 були присутні на засіданнях сесій Глобинської міської ради та засіданнях виконавчого комітету.

6.Вирішено значну кількість інших проблемних питань, пов’язаних з недосконалістю законодавства чи відсутністю норм права які б регулювали дані відносини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень