A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформація про роботу відділу соціального забезпечення виконкому Глобинської міської ради за 2018 рік

Дата: 28.01.2019 15:01
Кількість переглядів: 808

Відділ соціального забезпечення виконкому Глобинської міської ради (далі Відділ) створений з метою забезпечення в межах визначених законодавством прав населення територіальної громади в сфері соціального захисту шляхом здійснення нагляду за додержанням на території Глобинської територіальної громади вимог законодавства у цій сфері, виконання місцевих програм соціального захисту, надання якісних соціальних послуг.

З 2016 року в громаді діє міська Програма «Соціальний захист», якою передбачено підвищення ефективності системи соціальної допомоги жителям Глобинської територіальної громади через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення заходів, спрямованих на надання адресної підтримки незахищених верств населення, пільгової категорії та інших. Основним виконавцем даної програми є Відділ.

На виконання міської Програма «Соціальний захист» спеціалістами Відділу протягом 2018 року здійснювалися перевірки стану перевезення громадян пільгових категорій на міських автобусних маршрутах  з метою забезпечення виконання Закону України «Про автомобільний транспорт» та здійснення контролю за дотриманням Перевізниками умов Договору про здійснення компенсації витрат за перевезення окремих пільгових категорій громадян міським автомобільним транспортом загального користування. Перевірками встановлено, що надані перевізниками розрахунки відповідають стану пільгового перевезення.

Щомісячно протягом року готувалися відомості на виплату грошової компенсації витрат на автомобільне паливо з розрахунку 50 літрів високооктанового бензину на місяць особі, яка має особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, а саме Сиволап Ганні Миколаївні, на загальну суму 17 349,25 грн.

Щоквартально проводилося нарахування пільг за житлово-комунальні послуги, членам сімей загиблих та зниклих безвісті учасників антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістів, в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, на загальну суму 28 692,28 грн.

На даний час на території громади проживає: 3 сім’ї членів загиблого учасника АТО; 1 сім’я зниклого безвісті учасника АТО та 1 сім’я загиблого воїна-інтернаціоналіста.

Проводилася робота щодо:

- придбання санаторно-курортних путівок та проходження санаторно – курортного лікування особами постраждалими внаслідок чорнобильської катастрофи другої категорії терміном 18 днів. Санаторно – курортне лікування пройшли 4 особи в Філії ПАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» СКК«Миргород»;

- придбання путівок та проходження відновного лікування учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої та другої категорії у Лікарні відновного лікування м.Кременчука, відновне лікування пройшли 3 особи;

- придбання путівок та проходження відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) демобілізованим військовослужбовцям, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції та членам їх сімей, терміном 12 календарних дні. Санаторно – курортне оздоровлення пройшли 4 особи в Філії ПАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» СКК«Миргород»;

  • оздоровлення дітей-інвалідів громади в Кременчуцькому міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів департаменту соціального захисту населення та питань АТО виконкому Кременчуцької міської ради. Оздоровлення пройшли 12 діток – інвалідів громади.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1301 від 03.12.2009 року «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами» та індивідуальної програми реабілітації, Відділ проводить роботу щодо забезпечення підгузками осіб з інвалідністю громади, так в 2018 році підгузки видані 13 інвалідам дорослим та трьом дітям-інвалідам.

Відділ веде облік та реєстр осіб, які потребують опіки (піклування) над повнолітніми недієздатними особами та особами, дієздатність яких обмежена. На даний час на даному обліку перебуває 21 особа, з них 3 особи обмежено дієздатні. На кожного підопічного заведено окрему особову справу із занесенням до неї документів. З опікунами (піклувальниками) постійно проводиться відповідна робота (здійснюється нагляд за діяльністю опікунів і піклувальників, розглядаються скарги на дії опікунів, проводиться обстеження житлово-побутових умов проживання підопічних, приймаються звіти про діяльність за минулий рік та ін.).

Протягом 2018 року спеціалісти Відділу приймали участь у 8 судових засіданнях, що стосувалися недієздатних осіб; супроводжували 2 недієздатних осіб до Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні для проведення судово-психіатричної експертизи, на виконання Ухвали Глобинського районного суду та 1 недієздатну особу для влаштування до психоневрологічного будинку-інтернату; готували документи для замовлення 3 путівок до психоневрологічного будинку-інтернату; провели 29 обстежень умов проживання недієздатних осіб.

Згідно рішень виконавчого комітету Глобинської міської ради відділом соціального забезпечення в 2018 році взято на облік 11 сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах. Провівши відповідну роботу, надавши соціальні послуги даним сім’ям, протягом року 6 сімей знято з обліку у зв’язку з подоланням складних життєвих обставин.

Рішенням виконавчого комітету Глобинської міської ради № 76 від 22 березня 2018 року на Відділ покладено контроль за цільовим використанням коштів державної допомоги при народженні дитини і створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей. Відповідно до списків осіб (жителів громади), яким призначено допомогу при народженні дитини, наданих управлінням соціального захисту населення Глобинської райдержадміністрації, обстежено 58 сімей та складено відповідні акти.

З метою виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах протягом 2018 року проведено 166 обстежень сімей з дітьми.

Спеціалістами Відділу протягом року надано 216 соціальних послуг жителям громади, з них - допомога в оформленні документів для отримання - посвідчення багатодітної родини, паспорта громадянина України, свідоцтва про народження, матеріальної допомоги на лікування, державних соціальних допомог, субсидії, пільг та ін. - 83; забезпечення твердим паливом, одягом, продуктами харчування, підгузками - 12; захист майнових, житлових та інших прав дитини - 18; організація тимчасового проживання, виховання дітей для здобуття освіти, з метою подолання складних життєвих обставин батьками – 8; допомога в отриманні реєстрації, місця проживання/перебування – 6; допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення, сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах – 49 та інші.

Протягом року спеціалістами Відділу проводилася робота щодо відбору квартир та будинків для придбання соціального житла дітям-сиротам на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» від 15.11.2017 №877, а саме: подане оголошення до засобів масової інформації щодо відбору квартир та будинків для придбання соціального житла дітям-сиротам на території Глобинської громади. Постійно проводився моніторинг оголошень щодо продажу житла на території громади. В ході вивчення пропозицій на вторинному ринку житла, були проведені бесіди та особисті зустрічі з власниками будинків та квартир, перевірялися правовстановлюючі документи, технічна документація.

На даний час робота по відбору квартир та будинків для придбання соціального житла дітям-сиротам продовжується.

Відділ веде облік осіб, із числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, місцем походження, яких є Глобинська територіальна громада, на даний час на обліку перебуває 66 осіб, з них на соціальному квартирному обліку при виконавчому комітеті Глобинської міської ради перебуває 20 осіб. На кожну особу, яка перебуває на соціальному квартирному обліку заведено особову справу із занесенням до неї документів.

Протягом року спеціалістами Відділу обстежено 358 громадян громади та видано Акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.

Підготовлено матеріали:

  •  на 6 засідань ради опіки та піклування при виконкомі міської ради, на яких розглянуто 10 питань порядку денного;
  • на 11 засідань комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі міської ради, на яких розглянуто 52 питання порядку денного;
  • на 12 засідань комісії по розгляду питань щодо надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам Глобинської територіальної громади, де розглянуто 334 заяви;
  • на 4 засідання робочої групи по забезпеченню житлом дітей-сиріт.

За результатами проведених засідань по прийнятих рішеннях, підготовлені протоколи, рекомендації, висновки та підготовлені матеріали на розгляд виконавчого комітету.

У 2018 році на 13 засідань виконавчого комітету підготовлено та винесено 74 питання, що стосуються діяльності Відділу.

Головним спеціалістом-інспектором праці відділу соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо здійснення міською радою повноважень з державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань: своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин та інше.

Ведеться база даних підприємств, організацій та установ (юридичних осіб) та фізичних осіб-підприємців, що здійснюють свою підприємницьку та іншу діяльність на території громади.

Проводяться інспекційні відвідування, так в 2018 році проведено 9 перевірок. За результатами перевірок складено акти та до суб’єктів господарювання внесено приписи про усунення порушень трудового законодавства та направлено для розгляду до Глобинського районного суду адміністративний протокол за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.41 КУпАП.

Постійно проводиться моніторинг стану дотримання законодавства про працю на території громади у сфері оплати праці в частині своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру оплати праці. Офіційної інформації щодо заборгованості з виплати заробітної плати найманим працівникам суб’єктами підприємницької діяльності на території громади не надходило.

На особистому прийомі спеціалістами Відділу прийнято 328 осіб.

Питання забезпечення додатковими соціальними гарантіями громадян громади, перебуває на постійному контролі відділу соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради.

 

Начальник відділу соціального

забезпечення виконкому

Глобинської міської ради                                                     Л.В.Норенко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень