A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформує відділ соціального забезпечення виконавчого комітету міської ради

Дата: 29.01.2019 10:13
Кількість переглядів: 722

Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» з 1 січня 2019 року передбачено надання державної допомоги на догляд за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність.

Підставою для призначення допомоги є довідка про захворювання дитини на тяжке перинатальне ураження нервової системи; тяжку вроджену ваду розвитку; рідкісне орфанне захворювання; онкологічне, онкогематологічне захворювання; дитячий церебральний параліч; тяжкий психічний розлад; цукровий діабет I типу (інсулінозалежний); гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня; про те, що дитина отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу за затвердженою формою Міністерством охорони  здоров’я України.

Право на отримання допомоги мають один з батьків, усиновлювачів, опікун, піклувальник, один із прийомних батьків, батьків-вихователів, який постійно проживає та здійснює догляд за дитиною, хворою на один або декілька видів таких захворювань, станів.

Допомога призначається  з дня звернення до органу соціального захисту населення і виплачується протягом шести місяців у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з 01.01.2019 року – 1497 грн.) та виплачується на кожну хвору дитину незалежно від одержання інших видів державної допомоги, зокрема: державної соціальної допомоги, як малозабезпечена сім’я, допомоги при народженні дитини, допомоги одинокої матері, тощо.

Особа, яка доглядає за хворою дитиною, за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу подає до органу соціального захисту населення для призначення допомоги, такі документи:

  • заяву, за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • оригінал та копію свідоцтва про народження дитини;
  • документ, що підтверджує повноваження усиновлювача, опікуна, піклувальника, прийомних батьків, батьківвихователів;
  • довідку про захворювання дитини видану лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу за затвердженою формою Міністерством охорони  здоров’я України.

Виплата допомоги на наступний період продовжується на підставі заяви законного представника дитини та довідки про захворювання дитини.

Виплата допомоги припиняється у разі:

  • встановлення дитині інвалідності (досягнення дитиною 18 років);
  • призначення допомоги на підставі документів, що містять недостовірні відомості;
  • позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;
  • позбавлення отримувача допомоги волі за вироком суду;
  • скасування рішення про усиновлення дитини;
  • звільнення опікуна (піклувальника) дитини від виконання обов’язків;
  • смерті дитини або отримувача допомоги.

 

Виплата допомоги призупиняється у разі:

  • тимчасового влаштування хворої дитини на повне державне утримання за заявою отримувача такої допомоги;
  • влаштування хворої дитини на повне державне утримання в разі відібрання хворої дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;
  • нездійснення догляду за хворою дитиною.

Виплата допомоги припиняється (призупиняється) з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли обставини.

Особи, яким виплачується державна допомога, у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, зобов'язані у десятиденний строк повідомити про це органи соціального захисту населення.

На території громади контроль за фактом здійснення догляду за хворою дитиною покладений на відділ соціального забезпечення виконавчого комітету Глобинської міської ради.

Начальник відділу соціального

забезпечення виконкому

Глобинської міської ради                                                     Л.В.Норенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень