A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

В гостях у глобинців – чигиринці

Дата: 19.02.2019 15:27
Кількість переглядів: 847

19 лютого 2019 року в Глобинську громаду завітала делегація  представників новоствореної Чигиринської об’єднаної територіальної громади.

         Цей візит відбувся на прохання керівника Чигиринської об’єднаної громади Віктора Харченка. В новоствореної громади з Черкащини  було чимало організаційних питань на які вони б хотіли отримати відповідь у глобинців. Адже  наша Глобинська громада була в числі перших в Україні та Полтавщині, яка стала на шлях об’єднання. Тому чигиринців цікавив досвід глобинців у створенні та діяльності об’єднаної громади.  

         Чигиринська об’єднана територіальна громада   розпочала свої  повноваження  з 9 січня 2019 року. До  її  складу   увійшло 11 населених пунктів в яких проживає   14539  жителів. Адміністративним центром громади є    місто – Чигирин.

         Відрадно,  що питаннями розбудови громади активно переймаються і представники Чигиринської районної влади. В об’єднанні громад вони вбачають перспективи розбудови громад та покращення умов життя жителів Чигиринського краю, а тому активно а головне ефективно долучаються до процесів проведення територіально-адміністративного реформування в районі. Зокрема, голова Чигиринської  районної ради  Валентина Алексеєвець   була в складі делегації з Чигиринської громади.  Символічно, що не   залишився осторонь  процесів об’єднання і настоятель   Суботівського  храму Святого Іллі  отець Володимир, який теж прибув в складі делегації,  щоб донести до вірян  переваги зробленого ними шляху до об’єднання зусиль в єдиній громаді. До речі,  саме ця церква є родовою усипальницею роду Хмельницьких. Саме тут знайшов свій вічний спочинок великий гетьман та творець української державності Богдан Хмельницький.

         Чигиринців цікавили питання  щодо  організаційних процесів  створення відділу освіти в об’єднаній громаді (структура відділу та закладів освіти, повноваження, розподіл обов’язків, утворення опорної школи);  механізм створення відділу культури ( структура відділу та закладів культури); здійснення відповідних повноважень органів місцевого самоврядування відділом містобудування, архітектури та капітального будівництва; організація роботи старостинських округів, кількість працюючих в старостатах, їх посадові  обов’язки та інші не менш важливі та хвилюючі їх питання.

         Відповіді на ці та інші запитання, які виникали і в ході зустрічі надали Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник Глобинського міського голови Галана Токаренко, начальники відділів  виконавчого комітету Глобинської міської ради: організаційно-кадрової роботи Олена Кошеленко,    відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту   Володимир Бондар, відділу розвитку  житлово-комунального господарства та благоустрою Сергій  Пономарьов,   староста Бабичівського  старостинського округу Глобинської громади Станіслав Живолуп.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень