A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Енергетичний аудит як діагностика енергетичного «здоров’я» будівлі

Дата: 19.02.2019 17:27
Кількість переглядів: 675

Фото без опису14-15 лютого 2019 року у м. Полтаві начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту Володимир Бондарь та спеціаліст відділу В’ячеслав Шайнога взяли участь у третьому (передостанньому) практичному семінарі в рамках реалізації проекту U-LEAD  «Енергоефективність у громадах II»,який підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом.

 

Семінар був присвячений основам проведення енергетичного аудиту в муніципальних будівлях.

 

Перед початком вивчення нової теми представники громад презентували виконання завдань, отриманих на попередньому семінарі. В’ячеслав Шайнога розповів про роботу, проведену в період між семінарами– обстеження бюджетних установ, зустріч з керівниками та особами відповідальними за енергомоніторинг, налагодження системи збору даних по споживанню енергоресурсів. Згадав В’ячеслав і про наради-семінари, які були проведені з вищезазначеними особами по навчанню їх системі енергоменеджменту.

В ході навчального семінару його учасники ознайомилися з теоретичними основами енергоаудиту, законодавчою базою по цьому питанню.

Представники громад мали можливість на практиці провести експрес-енергоаудит за допомогою спеціального обладнання загальноосвітній школі I-III ступенів № 38 м. Полтави.

Під час візиту до навчального закладу енергоменеджери на практиці могли побачити роботу приладів, які використовуються при проведенні енергетичних аудитів (як експрес так і повного), самостійно заповнити опитувальні бланки, що оформляються при цьому.

До речі, 5 березня в м. Києві представникам громад, що беруть участь в проекті, на конференції-тренінгу будуть вручені набори вимірювальної техніки. Так званий "Набір енергоменеджера" містить реєстратори температури і вологості, тепловізійний пірометр, люксометр та інші вимірювальні прилади. 

Впевнений, що знання, отримані під час семінару, та набори техніки допоможуть провести детальне діагностування енергетичного стану бюджетних будівель та вироблення пропозицій по його покращенню.

 

Володимир Бондарь

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень