A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Освітня толока

Дата: 20.02.2019 15:25
Кількість переглядів: 761

Освітня галузь, що реформується, переживає непрості часи. Підвищуються вимоги до якості освітніх послуг, кваліфікації вчителів, оснащення навчальних закладів новітньою технікою, знижується рівень мотивації учнів до навчання, батьків – до активної співпраці зі школою. Як вирішити усі ці проблеми, щоб усі учні громади мали рівний доступ до якісної освіти, щоб педагоги могли вільно практикувати нові методики, щоб фінансування було справедливим і достатнім?

Відділ освіти виконкому Глобинської міської ради, переймаючись вирішенням цих питань, зініціював проведення освітньої толоки «Освіта в громаді: як досягти якості?», яка відбулася 15 лютого 2019 року  на базі опорного закладу Глобинська ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 під кураторством ректора Полтавського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників (ПОІППО) Віталія Зелюка і тренерів « Осередку розвитку освіти» Тетяни Устименко та Марини Єщенко. Участь у заході взяли учні, батьки, керівники та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів громади, працівники відділу освіти. Кожна група визначила найважливіші проблеми, що стосуються освіти в громаді, й запропонувала їх вирішення.

Якщо узагальнити, то можна виділити чотири напрямки розвитку освіти, де треба активно працювати усім освітянам, щоб досягти успіху. Це: кваліфікація педагогічних кадрів, мотивація учнів до навчання, співпраця з батьками та розвиток демократії. Ці напрямки стануть основою розробки Стратегії розвитку освіти громади на 2019-2022 роки. Підтримку буде здійснювати ПОІППО, і угоду про співпрацю було підписано на цьому заході ректором Віталієм Зелюком та начальником відділу освіти Світланою Надтокою.

Перші кроки на шляху успішного розвитку освіти в громаді зроблено. Слово за вчителями, учнями й батьками в їх готовності співпрацювати, розвиватися й самовдосконалюватися.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень