A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Поет живе в серцях свого народу

Дата: 13.03.2019 14:57
Кількість переглядів: 787

Березень в Україні пов’язаний з іменем Тараса Григоровича Шевченка, з його мудрістю і сильним духом, з його любов’ю до України.  Наш Кобзар прожив лише 47 років.  24 з них провів у кріпацтві, 10 років - у тюрмах та на засланні, а решту - під жандармським оком, воював із нестатками, нуждою та самотністю.

Щороку Шевченківська тематика яскраво звучить у роботі бібліотек Глобинської громади під час проведення усних журналів, літературних вечорів, у заздалегідь оформлених книжково-ілюстративних виставках.

12 березня у Глобинській міській бібліотеці (вул. Гагаріна,3) відбувся захід до 205-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка «Зоре моя вечірняя», на який запросили місцевих дітей. Керівник вокального гуртка міського будинку культури Зоя Назаренко підготувала музичний супровід поетичних читань та виконала пісні на Тарасові слова разом з донькою Настею. Бібліотекар Катерина Костенко презентувала дітям біографічні оповіді про полтавські дороги Кобзаря, а завідуюча бібліотекою Раїса Погода зробила  підбірку цікавих фактів із його життя. Дуже вдалою була виставка малюнків «Мої улюблені шевченківські герої», на якій були представлені роботи колись юних глобинців, а нині дорослих громадян України. Всі гуртом переглянули виставку «Шевченкова слава- слава України».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень