A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Педагоги Глобинської ОТГ порівнювали цінності дошкільної освіти України та Німеччини

Дата: 15.03.2019 14:31
Кількість переглядів: 754

14 березня на базі Глобинського закладу дошкільної освіти №1 «Дзвіночок» в рамках міжнародного проекту «Відображення: цінності німецької та української дошкільної освіти у взаємному порівнянні» відбувся круглий стіл для педагогів та батьків вихованців дошкільних закладів Глобинської міської ради.

 

Модераторами дискусії були Тристан Анна Олександрівна, директор Пирятинського закладу дошкільної освіти №5 «Сонечко», та Обревко Людмила Іванівна, методист відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради.

 

Метою зібрання стало ознайомлення педагогів  Глобинської міської ради з особливостями освітнього процесу в закладах дошкільної освіти Німеччини та здійснення взаємного порівняння цінностей німецької та української дошкільної освіти.

 

На початку дискусії учасники заходу переглянули фільм «Дозволити дитині жити» за підсумками перебування української делегації в м. Дортмунд. Фільм допоміг усвідомити, що основна відмінність між дошкільним вихованням у Німеччині та Україні – у свободі, яка надається дітям.

 

У ході дискусії педагогічні працівники обговорили питання щодо  цінностей дошкільної освіти в Україні та Німеччині, шляхів та механізмів формування цінностей у дітей дошкільного віку,   налагодження  партнерської взаємодії закладу дошкільної освіти і родини у формуванні цінностей дитини, як забезпечити дошкільнятам щасливе дитинство та яким має бути дорослий, що прагне виховувати дітей на цінностях.

 

Тема заходу підняла на поверхню важливі виклики в дошкільній освіті, які варто прийняти і почати впроваджувати з метою становлення Нової української школи. Подолання бар’єрів страху, право на помилку, свобода вибору діяльності, толерантне перебування у соціумі – актуальні питання сьогодення .

 

У першу чергу, свою роль повинні переосмислити вихователі - із навчателів їм потрібно перетворитися на провідників, які будуть відкривати дітям світ, ведучи їх стежинами добра та любові. Повага до особистості дитини, розуміння її внутрішнього світу, створення умов для самореалізації – ці принципи мають лежати в основі нової філософії виховання. Між вихователем та дитиною має існувати повна довіра, тільки тоді виховний процес буде повноцінним.

 

Захід був дуже цікавим та змістовним. Творче використання досвіду зарубіжних колег створює унікальні можливості для модернізації, оновлення та реформування галузі дошкільної освіти Глобинської міської ради.

 

                                                        Методист МК відділу освіти виконавчого 

                                                             комітету Глобинської міської ради

                                                             Л. Обревко

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень