A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чи варто об’єднуватися: на це та інші питання шукали відповідь у Глобинській громаді колеги із Київської області

Дата: 12.04.2019 11:42
Кількість переглядів: 1044

В рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, 11 квітня до Глобинської ОТГ завітала делегація представників органів місцевого самоврядування з Київської області, а саме з міст Яготина, Вижгорода та Переяслав-Хмельницького.

 

Метою візиту, як повідомила заступник виконавчого директора Київського регіонального відділення Асоціації міст України Олена Журавель, було вивчення досвіду реалізації проектів та програм підтримки та розвитку територій населених пунктів, що приєдналися.

 

Тож відповідно до програми навчального візиту учасники заходу дізналися про етапи створення Глобинської міської об’єднаної територіальної громади, особливості формування громади та як враховувались здобутки та проблеми кожного населеного пункту, що увійшли до складу ОТГ, при визначенні перспектив розвитку громади.

 

Якими були перші кроки новоутвореної Глобинської громади, як розроблялася структура виконавчого апарату, про формування та управління бюджетом, стратегічне планування розвитку громади та про управління майном комунальної власності розповів гостям Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

 

В ході зустрічі учасники ставили питання щодо роботи громадського транспорту, функціонування центральної каналізації та утилізації сміття, питання житлового будівництва, перспективи зростання чисельності населення, фінансування галузі освіти, роботи міського Центру надання адміністративних послуг. На всі питання міський голова Станіслав Джусь надавав вичерпні відповіді.

 

Про те, що освіта в громаді займає важливе місце, учасники навчального візиту мали змогу переконатися на власні очі під час відвідування дошкільного закладу села Жуки та єдиної в районі опорної школи – Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, з роботою якої ознайомила гостей директор Світлана Романенко. Гості побачили нові спеціалізовані навчальні кабінети, харчоблок, бібліотеку, музей історії школи, початкові класи – світлі відремонтовані приміщення, нове обладнання, яке повністю забезпечує потреби для успішного впровадження принципів нової української школи.

 

Цікаво гостям було побачити і реконструйовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини села Опришки та відвідати міський ЦНАП. Гостей вразили сучасні підходи до проведення ремонтів приміщень із застосуванням енергозберігаючих технологій.

 

Сподіваємось, що кожен учасник візиту отримав позитивні та емоційно-насичені враження від зустрічі, переконався, що Глобинська громада завжди відкрита для плідної співпраці з колегами на нелегкому шляху до створення умов для сталого розвитку громади. А результатом зустрічі стануть реальні справи для розвитку та зміцнення місцевого самоврядування, поглиблення демократичних процесів розвитку територіальних громад та стабільності держави.

Фото без описуФото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень