A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Шепелівці шукали шляхи вирішення наболілих питань

Дата: 18.04.2019 08:47
Кількість переглядів: 714

17 квітня у с.Шепелівці відбулися загальні збори села. Зібралося близько ста його мешканців, запрошено голову Глобинської ОТГ Джуся С.В., заступника міського голови Токаренко Г.В., начальника відділу освіти виконкому Глобинської міської ради Надтоку С.В., директора Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №5 Романенко С.П., директора АФ «Мрія» Миговича В.Я. та інших.

Збори розпочала депутат Валентина Петриченко, яка окреслила коло питань, що хвилюють мешканців Шепелівки. Серед них: доля безхазяйних будівель, що псують загальний вигляд вулиць; розвиток інфраструктури села (вуличне освітлення та ремонт доріг); земельні питання, але найбільше хвилює присутніх доля Шепелівської філії "Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів "Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІст №5.

Міський голова Станіслав Джусь надав роз’яснення щодо процедури визнання майна безхазяйним, висвітлив об’єм бюджетних коштів, що витрачаються на утримання вуличного освітлення, водяної мережі в селі, ремонт доріг та утримання школи в селі Шепелівка.

Найбільше часу та уваги присутніх було приділено долі Шепелівської школи. В ході зібрання очільники громади та керівник відділу освіти намагалися роз’яснити жителям села норми чинного законодавства щодо оптимізації навчальних закладів та надання якісних освітніх послуг, а також те, що низька наповнюваність класів Шепелівської ЗОШ І-ІІ ступеня є значною перешкодою  в отриманні якісних освітніх послуг учнями школи.

Адже у 5, 6, 7, 8 та 9 класах налічується всього 10 учнів, яких навчають 6 вчителів.

Жителі села все ж наполягали, аби школу зберегли за будь-яких обставин. Тож, ці збори були лише початком діалогу… 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень