A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Не проходить біль Чорнобиля, не стирається пам`ять

Дата: 26.04.2019 08:05
Кількість переглядів: 503

Фото без опису26 квітня 1986 року... Ця дата назавжди чорними літерами вписана в історію українського народу і людства. Аварія на Чорнобильській АЕС стала найбільшою за всю історію атомної енергетики. Вона змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі. Її наслідки ще довго будуть нагадувати про себе і ліквідаторам, і потерпілим, їх дітям і внукам.

 У той жахливий день в результаті двох сильних вибухів на четвертому енергоблоці виникла масштабна пожежа, внаслідок чого стався викид великої кількості радіоактивних речовин.

Участь у ліквідації наслідків аварії брали представники всіх областей, районів України. Наші земляки – глобинці також не залишились осторонь чорнобильського лиха. У різний час з різним завданням вони працювали пліч-о-пліч з іншими ліквідаторами.

Тож в цей день – День пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, висловлюю глибоку вдячність та шану учасникам ліквідації наслідків великої техногенної катастрофи, доземно схиляю голову перед усіма ліквідаторами цієї страшної аварії, перед живими, перед пам`яттю тих, хто відійшов передчасно у вічність від радіаційного смерчу.

Від імені всіх жителів громади щиро, сердечно дякуємо Вам за Вашу мужність, високу відповідальність, самопожертву, за приклад патріотизму для нащадків. Нехай у ваших домівках завжди панує злагода, мир та добро!

 

З повагою,

Глобинський міський голова                     Станіслав Джусь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень