A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Ювілей у 105 років

Дата: 03.05.2019 16:11
Кількість переглядів: 991

Теплого та сонячного травневого дня  міський голова Станіслав Джусь разом із заступником Галиною Токаренко завітали на гостини до Помалюк Марфи Арестівни, аби поздоровити її зі 105-річним ювілеєм.

Квіти, запашний коровай та щирі слова вітань подарували цього дня гості ювілярці. А та зустріла їх піснею. Не зважаючи на такий поважний вік, Марфа Арестівна досі залюбки мелодійно заводить «Поза лужком зелененьким», «Несе Галя воду», «Ой, ти ж Галю» та інші народні пісні, ще й припрошує рідних підспівувати їй.

«Все життя у полі. Працювала у колгоспі: вирощувала буряки, шовкуни та ін.  Не мала достатньо часу навіть поїсти: ухопила кусень хліба та помідор – і далі працювати», - так розповіла про маму донька Таміла Михайлівна.

Рідні, розповідаючи з неприхованою любов’ю про ювілярку, наголошували на її працелюбності, а головне – оптимізмі, бадьорості духу, які вона пронесла через усе життя, незважаючи на складні періоди, які випали на долю цього покоління. А ще Марфа Арестівна має добре серце. Все життя допомагала людям, ділилася з ними тим, що мала: пригощала сусідських дітей смаколиками, випікала паски за своїм особливим, відомим тільки їй, рецептом для всієї округи, дарувала гарний настрій людям на родинних святах. Оця доброта, як сказали її доньки, і до цього часу тримає її на цім світі.

Щиро дякувала  Марфа Арестівна гостям, бо чого варті увага, пам’ять і звичайне добре слово у такий день для довгожительки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень