A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Бережімо громадське майно!

Дата: 21.05.2019 14:03
Кількість переглядів: 909

Кожного року в нашій громаді трапляються випадки умисного псування громадського майна: лавок для відпочинку, обладнання дитячих та спортивних майданчиків, спортивних споруд, парканів та іншого майна.

Тож, доводиться витрачати чимало зусиль і коштів на його відновлення та  приведення до належного стану.  Адже, таке  майно повинне служити потребам  жителів громади  в проведенні змістовного дозвілля чи відпочинку.

Як правило дії по умисному пошкодженню громадського майна вчиняються з хуліганських спонукань  та ще й часто особами, що перебувають в нетверезому стані. Слід пам’ятати, що за такі дії статтею 296 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність. Тож, здавалося «геройство» вандала, як спосіб виділитися серед інших, може закінчитися не зовсім весело. Як це наприклад сталося  з жителем нашого міста Глобине - Едуардом С., який під час Новорічних свят в  2019 році  умисне пошкодив  новорічну композицію «Святого Миколая» на Центральній площі міста, вирвавши посох скульптури «Святого Миколая», що був приєднаний до світлодіодної ілюмінації  та розмахуючи ним, хизувався перед іншими жителями міста своєю «молодецькою завзятістю». При цьому нехтував зауваженнями інших осіб та  протягом тривалого часу демонстрував перехожим та іншим жителям міста присутнім біля Новорічної ялинки  свою «здобич».

Сьогодні ми з етичних міркувань не називаємо  прізвище цього «героя»-ванадала, адже будучи викритим та притягнутим до кримінальної  відповідальності він повністю визнав свою вину у вчиненні протиправних дій. Куди й поділися його хвастощі та псевдогеройство.

Тож, мабуть, таким псевдогероям охочим до псування громадського майна варто задуматися над наслідками своєї поведінки. Адже і нашому герою Едуарду С. його протиправні дії коштували чимало. За рішенням Глобинського районного суду  його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення,   передбаченого частиною першою статті 296 КК України та призначено покарання у виді штрафу розміром 500 (п’ятсот)  неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 8500 гривень.  І це при тому, що спеціалістами КП «Глобинське» було проведено самостійно,  без значних затрат, ремонт новорічної композиції «Святого Миколая», і не заявлено відповідного позову на відшкодування завданих збитків.

В нашому місті та ряду населених пунктів Глобинської громади в громадських місцях  встановлені камери відеоспостереження, здійснюються патрулювання правоохоронців, - всі ці заходи спрямовані на виявлення фактів порушень громадського порядку та вчинення протиправних дій і їх профілактику.

Та переконані,  що для жителів нашої громади основним повинне стати усвідомлення необхідності збереження громадського майна, бережливого ставлення до нього,  а не страх бути виявленим за вчинення дій  по умисному пошкодженню громадського майна.

Новорiчна композицiя Святий Миколай була улюбленим мiсцем для знiмкiв з казковими героями глобинських дiтлахiв. От тiльки дорослому дядi чомусь захотiлося пошкодити її та заволодiти посохом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень