A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вирішували важливі питання, що стосуються різних сфер життєдіяльності громади

Дата: 31.05.2019 15:34
Кількість переглядів: 690

30 травня 2019 року у залі засідань Глобинської міської ради відбулося засідання 48 сесії міської ради. Було розглянуто 243 питання порядку денного, що стосувалися земельних відносин, розвитку інфраструктури та благоустрою міста і сіл громади, інших сфер міського господарювання.

Перед початком засідання до депутатів звернувся  благочинний Глобинського району Православної Церкви України Володимир із проханням долучитися до будівництва Свято-Миколаївського храму ПЦУ в місті Глобине. Він розповів, що на Полтавщині  за часів комуністичного режиму, було знищено більше 1000 церков, і  наголосив на тому, що відродження України має починатися не з матеріального, а з духовного. Тож, прохав надати допомогу хто чим може: хто знаннями, хто вміннями, а хто коштами, та закликав всіх присутніх зробити цю добру справу в першу чергу не для себе, а для дітей та онуків.

Також, до депутатського корпусу та керівництва громади звернувся медичний директор Комунального неприбуткового медичного підприємства «Глобинська центральна районна лікарня» Олександр Толстий. Він озвучив проблеми, які доводиться вирішувати закладу, як учаснику пілотного проекту реформування медицини ІІ рівня, який впроваджується зараз у Полтавській області. Під час виступу він наголосив, що коштів які отримує заклад з Національної служби здоров’я катастрофічно не вистачає на утримання закладу та заробітну плату працівників. Тож Олександр Толстой прохав депутатів розробити програму для можливості надання фінансової підтримки медичному закладу.

В зв’язку з тим, що зараз у Глобинській громаді проходять громадські обговорення щодо питання реорганізації Шепелівської філії «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Глобинської міської ради Полтавської області у  Шепелівську філію «Загальноосвітня школа І ступеня» Глобинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Глобинської міської ради Полтавської області на засідання сесії завітала делегація с.Шепелівки, аби донести депутатам своє бачення подальшої долі школи та їх села. Депутат Валентина Петриченко підтримала своїх односельців та в досить емоційній формі закликала колег та керівників громади зберегти школу, мотивуючи тим, що не буде школи, не буде й села. З даного питання виступила начальник відділу освіти Світлана Надтока, яка інформувала присутніх про результати проведеного детального аналізу, який включає усі складові освітнього процесу в громаді, в тому числі: вартість утримання одного учня в закладі освіти, розташування закладів відносно місця проживання учнів, можливості транспортної системи та автобусного забезпечення, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні 5 років, рівня забезпеченості педагогічними кадрами, відповідності оснащення освітніх закладів сучасним вимогам, інформації про результативність та ефективність діяльності закладів освіти, можливостей використання матеріально-технічних, кадрових і фінансових ресурсів, підвищення ефективності освітнього процесу. Начальник відділу освіти, опираючись на конкретні цифри, закликала як депутатів, так і жителів села зрозуміти необхідність та потребу пониження ступеня Шепелівської філії «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Глобинської загальноосвітньої - школи І-ІІІ ступенів № 5. Та надати змогу, в першу чергу, дітям (учням) навчатися в комфортних умовах, в класах з нормальною наповненістю, спікуватися з однолітками, адже, перш за все, необхідно думати за дітей і зробити все для того, аби забезпечити їм умови для отримання якісної освіти.

Поставити потреби дітей на перше місце закликали і міський голова Станіслав Джусь та заступник міського голови Галина Токаренко. Вони наголосили, що дітям буде забезпечено підвезення шкільними автобусами до закладів освіти міста Глобине, і в разі пониження ступеня школи, всі вчителі, які потребуватимуть працевлаштування, будуть працевлаштовані в закладах освіти міста. Очільник громади ще раз закликав всіх дуже добре обдумати всі «за» і «проти» у вирішенні цього питання і не боятися змін, тим більше якщо ці зміни передбачають кращі умови для розвитку і навчання дітей.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, першим депутати розглянули звернення депутатів Глобинської міської ради до Прем’єр міністра України, в.о. Голови Полтавської обласної державної адміністрації, Голови Полтавської обласної ради, ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» щодо фінансування ремонтів доріг загального користування  місцевого значення, які перебувають на балансі ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» в межах Глобинської об’єднаної територіальної громади, щодо справедливого перегляду розподілу коштів субвенції Державного бюджету на ремонт і утримання доріг місцевого значення загального користування в Полтавській області.

Крім того, на сесії заслухано питання «Про затвердження  Положення  про  справляння плати за землю, як складової податку на майно по  Глобинській міській об’єднаній  територіальній громаді  у Полтавській області», «Про затвердження  Положення  про  справляння  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки  по  Глобинській  міській об’єднаній  територіальній громаді  у Полтавській області», «Про створення юридичної особи публічного права – служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради», «Про затвердження Програми "Енергоефективність та енергозбереження на об'єктах комунальної власності Глобинської міської об'єднаної територіальної громади"» та інші. Внесено зміни до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2019 рік, до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2019 рік.

Із всіх питаннь порядку денного прийняті відповідні рішення. 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень