Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Виховуємо патріотів

Дата: 31.05.2019 15:52
Кількість переглядів: 1356

Національно-патріотичне виховання – одне з найважливіших напрямків виховного процесу не тільки в ЗЗСО Глобинської ОТГ, а й в Полтавській області. Відповідно у 2017 році Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді, за підтримки Департаменту освіти і науки ОДА, започаткована обласна військово-патріотична гра «Петлюрівський вишкіл». За словами директора центру, Станіслава Комісара, ця гра сприяє утвердженню національних традицій, покращенню фізичної підготовки, розвитку сили волі, витривалості та творчого потенціалу учнівської молоді.

Пересвідчитися в цьому можна було 27 травня в Глобинській ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, де зібралися команди семи закладів освіти Глобинської міської ради (крім Глобинської гімназії №1 та Шепелівської філії) для участі у міському етапі «Петлюрівського вишколу». Урочисте відкриття заходу розпочалося з підняття державного прапору України переможцями гри «Петлюрівський вишкіл» 2018 року. З вітальними словами до учасників звернувся міський голова Станіслав Джусь та  заступник Галина Токаренко, які урочисто вручили командам запашні короваї, як символ дружби, добробуту, гостинності. Представники Глобинського районного військового комісаріату, військовий комісар підполковник Осадчук Михайло Володимирович та заступник військового комісара начальник відділу комплектування майор Коваленко Ігор Васильович, надали можливість дітям стати  учасниками майстер-класу по поводженню з вогнепальною зброєю та боєвим оснащенням.

Всі команди-учасники змогли показати свою майстерність під час проходження різних конкурсів. «Строю та пісні» - демонстрація виконання стройових прийомів та творчого завдання у вигляді злагодженого показу під супровід барабанного бою. «Вогнева підготовка» - стрільба по мішені з пневматичної гвинтівки.  «Домедична допомога»  складалася з двох турів – теоретичного та практичного, виконання тестів та подолання смуги перешкод  для евакуації пораненого. «Метання учбової гранати» - влучення «гранати» в межі контуру окопу.  «Воєнно-історичному конкурсі» - проходження вікторини на знання історичних подій та особистостей, озброєння, військової техніки, символіки та нагород. «Туристсько-спортивна смуга перешкод» включала в себе ряд етапів: горизонтальний маятник, підйом по схилу, переправа по колоді через яр, переправа по мотузці з перилами, траверс схилу, спуск по схилу. За підсумками гри всі учасники відзначені грамотами і подяками а переможці - нагороджені кубками, медалями, та призами: 4-, 3-, 2-місними палатками та маскувальними сітками. І місце виборола команда «Побратими» Глобинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, ІІ -  команда «Січ»  Глобинської ЗОШ І-ІІ ст. № 3, ІІІ – команда «Водограй» Жуківської філії.

Відділ освіти Глобинської міської ради вдячний районному військовому комісаріату за сприяння у проведенні гри та керівникам закладів загальної середньої освіти за підготовку команд.

                                                                                                           Завідувач МК

                                                                                                           Довбня О.С.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень