A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

За покликом серця

Дата: 31.05.2019 16:03
Кількість переглядів: 1098

«Краса і знання – це основа всієї Культури, і саме вони змінюють історію людства», - це думка М.К.Реріха із Всесвітнього Пакту про збереження культури. І як пророче ці два поняття поєдналися в експозиції творів молодого, але вже відомого у світі, київського скульптора Олексія Леонова, яка має назву «За покликом серця» й з вересня 2018 року експонувалася в Глобинській ЗОШ І-ІІІ ст. № 5.

29 травня відбулося закриття виставки, на яке, відгукнувшись на прохання учнів та вчителів школи, прибув сам автор Олексій Леонов, а також Президент Всеукраїнської асоціації Гуманної педагогіки Станіслав Крук та директор Хмельницького культурно-просвітницького центру ім. М. К. Реріха Діана Гайдук.

Спочатку дорогих гостей, як годиться, зустріли хлібом-сіллю, а потім наші талановиті вчителі-екскурсоводи Ірина Носенко й Анна Руда запросили пана Олексія на своєрідний квест в експозиції скульптур, під час якого автор давав відповіді на запитання, які найчастіше задавали діти, перебуваючи на виставці. Олексій Леонов дуже вдало пройшов випробування і отримав подарунок від міського голови Станіслава Джуся – книгу про нашу славетну землячку Раїсу Кириченко.

А потім учні та вчителі нашої школи, а також філій – Глобинської № 4, Жуківської, Шепелівської; шкіл району – Пузиківської, Обозніської, Гриньківської, Святилівської, які були долучені до проекту з впровадження Гуманної педагогіки, представники Глобинської міської ради та відділу освіти виконкому Глобинської міської ради мали змогу спілкуватися з талановитим художником.

Вразила широта світогляду й інтересів Олексія Леонова, глибина розуміння історії й духовних практик великих вчителів людства. Він говорив про неохідність плекати духовні цінності в душах дітей, про те, що вчительська професія – це служіння, а виховувати дітей повинні в першу чергу батьки: привчати дітей до праці, до занять спортом, бо саме це формує витримку й силу волі, що так необхідно кожній людині. Він висловлював свої думки про екологію духовності й екологію природи, про потребу творити в серці лише чисті помисли, які є основою добрих вчинків.

Найважливіше те, що про все це митець говорить і мовою своїх високодуховних творів. Хочеться сподіватися, що всі, хто відвідував виставку (а всього було проведено майже 70 екскурсій для більше ніж 1000 відвідувачів) взяли для себе уроки духовності, краси, людяності й доброти. Висловлюємо вдячність агропромхолдингу «Астарта-Київ» за організаційно-фінансову підтримку проекту з Гуманної педагогіки та експонування виставки скульптур. Дякуємо Районному будинку культури та його директору Олександру Поповичуку за допомогу в організації концертної програми свята. Дякуємо міській раді та відділу освіти за постійну підтримку й допомогу в реалізації наших ініціатив.

За покликом серця дякуємо Олексію Леонову за можливість доторкнутися до високого мистецтва й стати провідниками у світ духовності й краси.

Наталія Шварц,

заступник директора Глобинської ЗОШ І-ІІІ ст. №5

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень