A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Екскурсія по місту

Дата: 14.06.2019 13:21
Кількість переглядів: 884

Літо найбільш очікувана пора школярів. Це час,  коли можна перепочити, набратися нових сил і енергії, стати дорослішим і взагалі - це пора активного дозвілля та спілкування з друзями.

 

В навчальних закладах  з початку літа  працювали літні оздоровчі табори для школярів,  де вони весело та змістовно, а головне цікаво і пізнавальне  проводили свій час. Днями молодші школярі з оздоровчого табору «Веселка»   Пустовійтовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів разом  зі своїми педагогами та вихователями   Світланою Лановою, Валентиною Хмілевською та Тамарою Козеревською  провели екскурсію по місту Глобине.

 

Тут вони оглянули визначні місця нашого міста: пам’ятники «Захисникам Вітчизни»  та легендарному засновнику міста Генеральному писарю Запорізької Січі Івану Глобі, поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС,  встановленому   у 2007 році  на площі перед готельно-офісним комплексом «На висоті» в м. Глобине   на честь земляків – жителів Глобинського району, які брали участь в  ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції та пам’ятного знаку учасникам бойових дій в Афганістані, встановленому у 2002 році в пам’ять про воїнів, уродженців Глобинського району, які загинули під час проходження служби на території Демократичної Республіки Афганістан.

 

Біля пам’ятних знаків вчителі називали школярам прізвища  уродженців та жителів Пустовійтовської громади,  які були учасниками  ліквідації аварії на ЧАЕС та під час військової служби брали участь в бойових діях на території республіки Афганістан і ті з цікавістю дізнавалися, що герої цих подій проживають поруч з ними.

 

Цікаво було юним школярам  побачити   на стелі Героїв Глобинщини портрети своїх земляків – Героя Радянського Союзу воїна-артилериста Хильчука Василя Никифоровича та Героїв праці бригадирів та ланкових рільничих бригад з села Пустовійтове Панченко Анастасію Юхимівну та Грущенко Раїсу Федорівну, які в 1949 році, не маючи вдосталь належних технічних та  агрохімічних  засобів, зуміли виростити не бачені та нечувані,  по тих часах,  врожаї зернових культур.

 

Чимало нового дізналися школярі і біля погруддя Тарасу Шевченку, встановленому в нашому місті в 2014 році на честь 200-річчя народження Великого Кобзаря. Зокрема і те, що  в 1845 році він  в своїй подорожі Україною проїздив Ромоданівським шляхом повз села Глобинщини, зокрема  Жуки та Пироги.

 

Екскурсія містом Глобине для  школярів оздоровчого табору  «Веселка» Пустовітівської громади була цікавою та змістовною, а закінчилася вона розвагами та активним відпочинком на дитячому майданчику в Центральному сквері міста, залишивши по собі приємні спогади та чудові враження..

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень