A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розпочата робота з обговорення Стратегії розвитку громади

Дата: 30.07.2019 18:23
Кількість переглядів: 887

Сьогодні Глобинський міський голова Станіслав Джусь разом з сільським старостою Олегом Клімовим зустрілися з жителями сіл Старий Хутір та Кордубанове Новомосковського старостинського округу аби поспілкуватись та почути про проблеми, які хвилюють місцевих мешканців.

Хоча округ створений не так давно, лише близько півтора року тому та вже є результати та досягнення, які і підсумували жителі сіл разом із старостою. А це і проведення вуличного освітлення по селах, налагодження водопостачання, встановлення дитячих майданчиків та альтанки у селі Старий Хутір, і транспортне сполучення сіл з містом Глобине, і проведення благоустрою сіл, а саме боротьба з бур’янами, розчищення доріг від зарослів та інші роботи.

Обговорили жителі села Старий Хутір з міським головою і проблему ремонту доріг. Міський голова пояснив, що дороги поза межами населених пунктів не перебувають на балансі міської ради, і обслуговуюються ДЕРЖАВНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ АГЕНСТВО МІСЦЕВИХ ДОРІГ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ. Повідомив, що вже неодноразово зверталися як до самого Агенства, так і до обласної адміністрації щодо виділення коштів та проведення ремонту даного відрізку дороги. Але покищо ніяких коштів на дороги Новомосковського старостинського округу не виділено. На цьому питання не закрите та буде продовжуватися напрацювання формульного розрахунку щодо справедливого пропорційного розподілу коштів, враховуючи протяжність доріг.

Для села ж Кордубанове основною і найболючішою проблемою наразі залишається водопостачання до будинків. Вже частину водопроводу відновили. Зараз тривають роботи по заміні старих металавех труб, які вийшли з ладу і не можуть більше експлуатуватися, на нові поліетиленові по вулиці Медовій. Та для повного вирішення проблеми з водопостачанням села необхідно провести заміну водяної магістралі по вулиці Незалежності.

Під час зустрічі міський голова Станіслав Джусь наголосив на важливості отримання зворотнього зв’язку від жителів громади шляхом заповнення анкет, розміщених у інформаційному бюлетні за липень місяць для можливості напрацювання Стратегії розвитку громади  і для визначення проблем та побажань мешканців кожного округу зокрема.

Загалом жителі сіл задоволені роботою очільників старостату Олега Клімова та Петра Ковальчука і міської ради, та дякували за їхні зусилля на благо Новомосковського округу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень