A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День міста – свято для кожного глобинця

Дата: 29.09.2019 16:51
Кількість переглядів: 1463

28 вересня глобинці відсвяткували День міста. Урочистості з нагоди Дня міста розпочалися  з подячного молебню в Свято-Михайлівському храмі, який провівнастоятель храму отець Володимир та продовжились  автопробігом по головних магістралях міста.

Колона автомобілів, прикрашених державними прапорами зупинилась біля пам’ятника Вічної Слави – воїнам-землякам, що не повернулися з фронтів Другої світової війни, де і відбувся мітинг-реквієм. Всі учасники заходу були глибоко зворушені інсценованими миттєвостями Другої світової війні, які так майстерно відтворили учні Глобинської гімназії №1ім.В.Є.Курченка. Щирі слова ведучої та глибокі музичні композиції, які торкалися душі, вкотре нагадали всім присутнім про великий подвиг наших пращурів. Особливою була пісня у виконанні благочинного Глобинського району, отця Володимира. Його чаруюючий голос поринув далеко у височінь, і здавалось торкнувся небес, долинувши до Небесного Легіону.

Далі всі урочистості перемістились у  центральну частину міста.  У рамках святкування Глобинський міський голова Станіслав Джусь урочисто передав для потреб опорної школи №5 щойнопридбаний новенький автобус. Тепер учні будуть добиратись до навчального закладу у зручних і комфортних умовах.

Поруч проходив конкурс малюнків на асфальті, працювали гастрономічні майданчики та атракціони для дітлахів. І все це супроводжувалось музикою у виконанні Глобинського зразкового міського оркестру «Орфей» під керівництвом Бориса Мушія. Чимало зібралося глядачів, аби насолодитися неперевершеною грою музикантів. Всі охочі могли насолодитися оригінальними композиціями  святкової виставки, організованої учнями освітніх закладів громади разом з вчителями та батьками, за що їм всім особлива подяка та шана. Яких тільки казкових героїв тут не було, а в поєднанні з щедрими дарами осені, учні створили справжні шедеври, які просто вражали відвідувачів своєю красою та креативністю.

Під звуки оркестру всіх глядачів запросили на святковий концерт. Привітали гостей свята з 76-ю річницею визволення від нациських загарбників та з Днем міста Глобинський міський голова Станіслав Джусь та Народний депутат України Олексій Мовчан.  Іван Каленикович Мошляк, ветеран Другої світової війни, голова районної ради ветеранів вже традиційно нагадав про страшні цифри статиски щодо загиблих земляків в роки війни та розповів про силу духу, стійкість, патріотизм і мужность бойових побратимів. А чудовий святковий настрій гостям концерту створювали хореографічний колектив «Сузір’я» Глобинського міського будинку культури, Надія Ракович, Арсен Кондуфор, Микола Омельченко, Олександр Поповичук, отець Володимир настоятель  Свято-Благовіщенського храму Української православної церкви, переможець обласних та всеукраїнських конкурсів, золота скрипка міста Горішні Плавні -Альона Плотнікова, старша група дитячого хореографічного колективу «Флорес», Михайло Клименко переможець обласних та всеукраїнських конкурсів, володар звання «Феєричний акордеон міста», Діана Лазоренко вихованка Глобинської дитячої школи мистецтв, Антон Базилевич з Горішніх Плавнів, переможець обласних та всеукраїнських конкурсів, володар звання «Яскрава гітара міста», хореографічний колектив «Астарта-Зорецвіт» та інші.

Неподалік районного будинку культури, поруч із дитячим майданчиком всі бажаючі могли посмакувати смачною польовою кашею разом із нашими ветеранами. Тут же розміщувались і тематичні виставки.

Ближче до вечора відкрилася ретро-вечірка, куди завітало чимало бажаючих повеселитися та згадати «Як було колись…» 

Завершилось дійство святковою дискотекою.

Більше фото дивіться за посиланням https://globynska-gromada.gov.ua/album/4616/

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень