Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

Дата: 30.09.2019 10:12
Кількість переглядів: 537

Фото без описуСьогоднішній день - ще одна нагода наголосити на ролі бібліотек та привернути увагу суспільства до призначення працівника цього закладу культури. Нові технології стрімко впливають на соціальне та культурне життя читачів, а це не може не позначитися на функціонуванні бібліотеки. Вони повинні відповідати запитам користувачів, а саме мобільності та можливості отримання максимуму інформації в одній установі. При цьому, наголошуємо, книги не відходять на другий план, залишаючись класичним джерелом інформації.

У Глобинській громаді працює 8 бібліотечних закладів, які обслуговують 4831 користувача. Наші бібліотеки забезпечені комп’ютерною та копіювальною технікою. Користувачі можуть працювати в Інтернет-мережі, отримати доступ до Wi-Fi. А в цьому році для чотирьох бібліотек закуплено планшети на суму 38,8 тис.грн., які всі відвідувачі бібліотек можуть використовувати в  навчальних, пізнавальних чи ігрових цілях. Для бібліотек було передплачено 96 періодичних видань (62 газети та 34 журнали)  на що використано 21,9 тис.грн. Протягом 2019 року придбано якісної літератури на суму 19,9 тис.грн. Аби в бібліотечних закладах було затишно - оновили меблі на 303тис.грн.

Наші бібліотекарі активно долучаються до культурно-масової роботи в населених пунктах громади. Активно використовують систему групового  інформування: бесіди з чаюванням, зустрічі з цікавими людьми, літературні журнали, родинні свята, години цікавих повідомлень та тематичні заходи до державних свят.

Ми щиро вітаємо усіх працівників бібліотек з святом! Та продовжуємо працювати над тим, аби ці заклади культури стали сучасними центрами дозвілля жителів Глобинської громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень