A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сервіси служби зайнятості у смартфоні

Дата: 03.10.2019 16:51
Кількість переглядів: 592

Фото без описуЗмінюється світ, змінюємось і ми. Так і діджиталізація сервісів стала вже звичною справою. Наразі вона сприймається користувачами як ознака зручності й доступності послуг, виявленнядо них лояльності та турботи. Служба зайнятості теж прагне наблизити соціальні послуги до потенційних клієнтів: роботодавців та шукачів роботи, тому активно впроваджує електронні сервіси з використанням інтернет-технологій.

Згідно з останніми соціологічнимидослідженнями* 5% населення хоча б раз скористалися адміністративними послугами он-лайн. Найбільш популярними серед респондентів виявилися цифрові сервіси таких державних установ:

  • Міністерства соціальної політики ( 47,4% респондентів)
  • Міністерства юстиції (30,3% респондентів)
  • Державної фіскальної служби (22,6% респондентів).

Державна служба зайнятості на своєму сайті https://www.dcz.gov.ua/також надає громадянам можливість самообслуговування та швидкого пошуку необхідної інформації з питань зайнятості: вакансій та резюме по всій Україні, подання звітності,реєстрації на прийом до фахівців, профорієнтаційне тестування  тощо. В залежності від потреб клієнта, доступні такі корисні дистанційні он-лайн-сервіси як «Електронний кабінет роботодавця», «Електронний кабінет безробітного», «Електронна черга», профорієнтаційна платформа «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».  

«Електронний кабінет роботодавця»  передбачає:

      • подання звітності до центру зайнятості в режимі он-лайн,
      • перегляд стану укомплектування заявлених вакансій та кількості направлень центром зайнятості претендентів на роботу,
      • моніторинг договорів на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру та працевлаштування після професійного навчання,
      • самостійний пошук актуальних резюме шукачів роботи та інше.

«Електроннийкабінетбезробітного» дає змогузареєстрованомубезробітному:

      • створитивласне резюме;
      • здійснити підбір роботи;
      • ознайомитись з інформацією про тимчасову зайнятість;
      • дізнатися про можливість професійного навчання;
      • отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю;
      • переглянутидані про заплановані та фактичнівідвідування центру зайнятості;
      • дізнатися про заходи, якізаплановані у центрах зайнятості, та записатися на ті з них, щозацікавили.

«Електронначерга»дозволяє, не виходячиіз дому та не витрачаючи часу та коштів на проїзд, записатися на прийом до спеціаліста будь-якого центру зайнятостіУкраїни.Якщо особа успішно пройшла реєстрацію, їйпотрібнопросто в зазначені дату і час звернутисядовідповідного центру зайнятості, маючі при собідокументи, необхідні для вирішення питання.

«МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа»онлайн-платформапрофорієнтації та розвитку кар’єри стане у нагоді тим, хтопотребує допомоги у вирішенні таких питань як:

      • виборабозмінапрофесії;
      • побудовасвогокар’єрного шляху;
      • визначеннявласнихпрофесійнихінтересів, здібностей, психологічнихсхильностей.

Для зручності своїх клієнтів, служба зайнятості представлена також в найпопулярніший на сьогодні соціальній мережі Facebook. До речі, на сторінці Полтавського обласного центру зайнятості у  Facebookможна ознайомитись з новинами служби та отримати цікаву інформацію.

FacebookJobs- додаток з пошуку роботи. Ви можете самостійно обирати регіон пошуку вакансій та категорію. Цей додаток дозволяє одразу переглядати профіль роботодавця та швидко надсилати йому свої дані.

Не обминула увагою служба зайнятості і популярнийвідеохостинг YouTube. На каналі служби є можливість переглянутиВідеорезюме та Відеовакансії. А всім зацікавленим в поширенні власної інформації в даному форматі, радимо звернутися донайблищого до вас центру зайнятості. Його фахівцівдопоможуть у створенні відеороліката розміщенні його на YouTube-каналі служби.

Звертайтесь до службизайнятості! Ми допоможемовамзаявити про себе, знайти цікаву роботу або потрібних працівників!

*Згідно дослідження «Оцінки населенням України якості надання адміністративних послуг»проведенего Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 12 по 17 липня  2019 року. 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/та / https://www.facebook.com/GlobinoCZ/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень