A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Ким бути?», «Яку професію обрати?»…

Дата: 07.10.2019 16:51
Кількість переглядів: 863

Надзвичайно актуальне питання, що постає перед випускними шкіл. Причому іноді питання стоїть не куди піти навчатися, а яку освіту варто здобувати взагалі.

 

На початку жовтня фахівцями Глобинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості спільно з представниками Глобинського районного військового комісаріату було проведено виїзні профорієнтаційні заходи, в яких взяли участь учні 8-11 класів Глобинської гімназії та Пирогівської ЗОШ I-III ступенів. Школярі ознайомилися зі станом ринку праці регіону, з професіями, які мають попит у роботодавців, з правилами та помилками вибору майбутньої професії, з можливістю безкоштовного навчання в  центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.  

 

Заступник  військового комісара - начальник відділення комплектування майор Коваленко Ігор Васильович розповів про порядок відбору на військову службу, вступу до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України. Зазначив, що після закінчення навчання курсанти стануть офіцерами та отримають первинне офіцерське звання «молодший лейтенант».

 

Фахівцем центру зайнятості Дзугань Тетяною Миколаївною було проведено бесіду з батьками учнів щодо вибору професії. Вибір професії це, перш за все, відповідальність самої дитини, тому батькам бажано підтримати доньку чи сина порадою. Допомога у виборі майбутньої професії полягає в тому, щоб запропонувати шляхи пошуку рішення, а не саме рішення.  Головне хотілось донести батькам, що вони лише мають допомогти дітям обрати, а не обирати  за них.

 

На завершення  фахівець центру зайнятості запросила бажаючих, разом зі своїми дітьми, відвідати центра зайнятості та ознайомитися з інформаційними матеріалами щодо професій, спеціальностей та навчальних закладів, де їх можна здобути.

 

Більше цікавої і корисної інформації ви зможете знайти за посиланням https://www.facebook.com/GlobinoCZ/ і  https://pol.dcz.gov.ua/

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень