Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

МІСЬКВИКОНКОМ ПРОДОВЖУЄ БОРОТЬБУ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ДОРІГ: СЬОГОДНІ МОВА ПРО ГАБАРИТНО-ВАГОВИЙ КОНТРОЛЬ ВАНТАЖІВОК

Дата: 30.10.2019 16:54
Кількість переглядів: 947

Фото без описуСпробою порозумітись і знайти вихід з безвиході можна назвати сьогоднішню нараду (30 жовтня 2019 року), що відбулась у міськвиконкомі під головуванням міського голови Станіслава Джуся. Протягом майже 1,5 год учасники наради, а це представники глобинських заводів і елеваторів з однієї сторони та представники виконкому Глобинської міської ради з іншої сторони, вели мову про попередження наслідків негативного впливу на міські дороги від руху вантажного транспорту з понаднормовою вагою.

 

Так, як зазначив у своєму виступі заступник міського голови Олександр Артюшенко, згідно «Правил дорожнього руху», що затверджені Постановою КМУ №1306 від 10.10.2001р  п. 22.5 рух транспортних засобів з фактичною масою понад 40 т забороняється по всіх типах доріг в Україні. З метою дотримання цієї норми і попередження руйнування доріг громади виконком звернувся до управління «Укртрансбезпеки» в Полтавській області з проханням здійснити вибірковий габаритно-ваговий контроль руху вантажного транспорту на території Глобинської ОТГ. З відповіді отриманої від начальника управління Володимира Димкаря стало зрозумілим, що відповідний контроль можливий лише тоді, коли наш орган місцевого самоврядування підготує спеціально облаштовані майданчики для розміщення пересувних пунктів габаритно-вагового контролю.

 

Справа не дуже швидка, тому вирішили звернутись до керівників Глобинських заводів і елеваторів з проханням взяти посильну участь в цьому процесі і не приймати вантажні автомобілі фактична вага яких понад 40 т. При обговоренні проєкту майбутнього рішення виконкому з даного питання виникла не зовсім однозначна реакція, але по більшості позицій загальне розуміння ситуації у влади і бізнесу все таки є. Лишилось розставити крапки над «і». А ситуація досить не проста. Шкода дорогам від перевантажених вантажівок значна, і замість того, щоб виконувати капітальні ремонти комунальних доріг (1 раз на 5 років) керівництво міста змушене щороку розпиляти кошти на ямкові ремонти.

 

То ж, підводячи підсумки наради, міський голова виклав бачення в необхідності облаштування декількох майданчиків для розташування пересувних пунктів габаритно-вагового контролю для роботи працівників «Укртрансбезпеки», а підприємці в свою чергу зобов’язались погодити ініціативу щодо введення обмежень на прийомку і розвантаження вантажівок з надлишковою вагою понад 40 т з номінальними власниками підприємств.             

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень