A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Що вирішували на сесії Глобинської міської ради

Дата: 31.10.2019 17:10
Кількість переглядів: 1299

31 жовтня на сесії Глобинської міської ради розглядали 221 питання, більшість з яких стосувалися земельних ділянок: від розробки документації до затвердження проектів землеустрою.

Окрім цього, міські обранці затвердили щомісячну плату за навчання у Глобинській дитячій школі мистецтв на 2019-2020 навчальний рік  та розмір плати за харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти. Тож з 01.09.2019 року у закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів плата за харчування становить 24,50 грн., а для учнів 5-11 класів пільгових категорій (діти-інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО ) - 25,40 грн на одну дитину. На період оздоровлення для учнів 1-4 класів вартість харчування становитиме 39,40 грн.

Ще на сесії були внесені доповнення до плану соціально-економічного розвитку громади на 2019 рік, які передбачають заходи із благоустрою міста, впровадження інноваційного проекту диспетчеризації вуличного освітлення та завершення ремонтних робіт бюджетних установ.

Довгу дискусію викликало питання щодо добровільного приєднання Манжеліївської та Заможненської сільських територіальних громад до Глобинської міської територіальної громади. Манжеліївської  - в складі населених пунктів с.Манжелія, с.Ламане, с.Вітки, а Заможненської – в складі населених пунктів с.Заможне, с.Глибоке, с.Глушкове Друге. Дане звернення попередньо розглядалося на засіданні комісії з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, і комісія рекомендувала відмовити, посилаючись на Методику формування спроможних територіальних громад, затверджену Постановою Кабміну від 8 квітня 2015 р. № 214. Крім того, члени комісії зазначали, що відповідно до перспективного плану формування територій громад Полтавської області ці сільські ради не входять до складу Глобинської міської територіальної громади та не є суміжними з Глобинською міською територіальною громадою.

Проте Манжеліївський сільський голова Владислав Манько та Заможненський сільський голова В’ячеслав Величко наголосили, що мешканці цих двох сільських громад дуже просять підтримати їхнє добровільне бажання приєднатися до Глобинської ОТГ. В ході дискусії до колег звернулася староста Пирогівського старостинського округу Тамара Кірян, наголосивши на необхідності подумати про унікальність своїх населених пунктів, знайти власні «точки росту», створити в себе комфортний осередок та забезпечити своїм жителям надання якісних послуг – на противагу тому, щоб створити для  людей незручності у разі приєднання, адже ці населені пункти доволі значно віддалені від майбутнього центру громади.

Після довгого обговорення голосування виявилося не на користь добровільного приєднання – такі рішення не були прийняті.

А ще міський голова Станіслав Джусь разом з депутатським корпусом привітали депутата міської ради Володимира Клімова з 60-річним ювілеєм. Бажали йому міцного здоров’я та життєвої наснаги, особистих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту в оселі. Очільник громади вручив ювіляру грамоту за сумлінне виконання депутатських обов’язків, плідну працю на користь територіальної громади, активну життєву позицію.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень