A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відтепер учні Пирогівської ЗОШ будуть їздити на навчання новим комфортним автобусом

Дата: 05.11.2019 09:59
Кількість переглядів: 1433

У Пирогівській ЗОШ І-ІІІ ступенів навчається більше 100 учнів, майже половині з яких доводиться щодня добиратися на навчання з сусідніх сіл, а саме з Борисів та Ярошів. Для 11 дошкільнят з Борисів та Ярошів щоденна їзда до дитячого садочка «Казка» с.Пироги - також звична справа. Разом з дітьми на роботу приїжджають і 5 педагогічних працівники. До цього часу робити це доводилося стареньким (2005 року) автобусом, який неодноразово ремонтувався, що створювало значні незручності. Та відтепер все змінилося.

Спеціалізований автобус АТАМАН вартістю – 1,94 млн. грн., придбали за кошти міського бюджету. Це вже 2-й автобус, який Глобинська громада придбала у цьому році для закладів освіти. Майже такий автобус для підвезення дітей у цьому році отримала опорна школа №5 міста Глобине.

Цього ж разу новий шкільний автобус ATAMAN дістався у користування шкільному закладу села Пироги. Міський голова Станіслав Джусь, передаючи ключі директору школи Володимиру Лисенку висловив сподівання, що відтепер діти ще з більшим задоволенням та у комфортних умовах будуть їздити на навчання, що підвищить їх мотивацію до отримання знань та покращить їхні, і без того непогані, оцінки та досянення. Обіцяв і надалі піклуватися про добробут та розвиток освітньої галузі громади. Директор освітнього закладу в свою чергу пообіцяв дбати про транспортний засіб, аби він якомога довше слугував школярам та педагогічним працівникам.

Але найбільше діти чекали, коли ж їм дадуть випробувати новий транспорт, і як тільки їм це дозволили, ринули наввипередки. «Я його вже обожнюю» - лунало із задніх сидінь автобуса. А й справді: спеціальні сидіння з інтегрованими підголівниками, обладнані підлокітниками, поясними двоточковими ременями безпеки; на передньому правому сидінні та сидінні водія встановлені трьохточкові ремені безпеки; металеві решітки під подушками сидінь, призначені для ранців та портфелів школярів, створюють додатковий комфорт та залишають достатньо місця для ніг маленьких пасажирів. Також автобус обладнаний кондиціонером, що створюватиме додатковий комфорт під час спеки. Тож, чому б і не порадіти маленьким школярам…

Разом з тим очільник громади мав змогу перевірити технічно-матеріальне забезпечення школи та обговорити з директором закладу проблемні питання.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень