Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Презентація творчості відомого краєзнавця

Дата: 12.11.2019 16:20
Кількість переглядів: 1102

Сьогодні, 12 листопада в залі засідань Глобинської міської ради відбулася очікувана і хвилююча подія – презентація творчості одного з найповажніших членів Глобинської міської громадської літературно-мистецької організації «Квітка натхнення», Сергія Олексійовича Харсуна.

 

Сергій Олексійович – гордість не тільки рідного села Бориси, а і усієї Глобинської об’єднаної територіальної громади. Його вагомий життєвий досвід, досягнення на педагогічній ниві, любов до України, рідного села, своєї родини, значні краєзнавчі напрацювання знайшли відображення у виданнях: «Рідне село Бориси», «Історія комсомолу Глобинщини», «Відмінник народної освіти», та автобіографічного видання «Життя прожити – не поле перейти» . Джерело його творчості – історія рідного краю у спогадах очевидців реальних трагічних і величних подій, сучасником яких є і він сам.

 

Сьогодні для Сергія Олексійовича звучали слова визнання і шани  з уст Глобинського міського голови Станіслава Джуся, старости с.Бориси  Валентини Демченко,  знаного поета з м. Глобине Івана Бугая, Глобинських поетес Тетяни Починок, Марії Ковтун, Валентини Главан, Валентини Ярошенко, Валентини Циган, його учнів та односельців. Зворушливим відкриттям для присутніх на заході став відеофільм про життя, діяльність і творчість Сергя Олексійовича. Справжньою окрасою свята стали музичні номери у виконанні вокального гурту «Криниченька» Глобинського територіального центру. Захід пройшов у надзвичайно щирій і позитивній атмосфері, до творення якої додали частинку своєї душі представники виконавчого комітету  Глобинської міської ради, члени Глобинської міської громадської літературно-мистецької організації «Квітка натхнення», працівники Глобинського територіального центру і учасники вокального колективу «Криниченька», староста і жителі с. Бориси.

 

Ніна Полівко – керівник Глобинської міської

громадської літературно-мистецької

організації «Квітка натхнення»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень