A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звернення до мешканців Глобинської міської територіальної громади щодо спалювання сухої рослинності та сміття

Дата: 13.11.2019 10:00
Кількість переглядів: 814

Фото без описуВкотре нагадуємо, що спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, збиральних залишків та сміття, призводить до знищення біорізноманіття, молодих особин тваринного світу, виникає загроза пожеж в полезахисних лісових смугах, загибелі людей.

При спалюванні стерні, соломи і поживнивних залишків згорає гумус – найбільш родючий поверхневий шар, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту. Також спалювати листя та суху траву надзвичайно шкідливо, а особливо – відходи, оскільки вдихання диму є небезпечним для здоров’я людей.

Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, пошкодження нижніх частини дерев, кущів та верхніх частин коріння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору.

Глобинська міська рада попереджає керівників підприємств та організацій, які розташовані на території населених пунктів Глобинської міської ОТГ, а також мешканців приватного житлового сектору про заборону спалювання опалого листя, стерні, соломи, іншої сухої рослинності.

Відповідно до «Правил благоустрою та утримання території м.Глобине та сіл Глобинської ОТГ», затверджених рішенням Глобинської міської ради від 28.02.2019 р., спалювання сухої рослинності категорично забороняється.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України Про адміністративні правопорушення за порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів передбачається штраф на громадян від 340 до 1360 грн; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Звертаємося до усіх мешканців Глобинської міської ОТГ з проханням проводити утилізацію трав’яних залишків та сміття у безпечний і законний спосіб, з метою уникнення забруднення навколишнього природного середовища.

 

З повагою,

Виконавчий комітет Глобинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень