A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Необхідність швидкого реагування зібрала міських обранців на позачергову сесію

Дата: 13.11.2019 14:31
Кількість переглядів: 996

12 листопада 2019 року депутати міської ради зібралися на позачергову сесію, аби вирішити питання, які не терплять зволікання.

Занепокоєння депутатів викликав поданий Урядом проєкт Державного бюджету на 2020 рік, який значно зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років повноваження та сфери відповідальності громад збільшені в рази. Передбачений місцевим бюджетам ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання  послуг громадянам. Тож для недопущення суттєвого обмеження доступу громадян в медичному обслуговуванні, соціальному захисті та освіті, керівництво громади спільно з депутатським корпусом підготували звернення до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, народного депутата Олексія Мовчана  щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади.

Ще одна з сільських рад виявила бажання приєднатися до Глобинської міської об’єднаної громади. Сільський голова Землянківської сільської ради Андрій Череп, звернувся до депутатів з проханням підтримати волю місцевих жителів сільської громади добровільно ввійти до складу Глобинської ОТГ. Він повідомив, що загальна площа сільської ради - 8158,94 га, з них близько 6000 га - орної землі, 900 га - пасовищ, 500 га - сіножаті, близько 80 га займають водойми та майже 80 га складає житловий фонд. До сільської ради входять 4 населених пункти з населенням близько 1140 осіб, а саме с.Землянки, с.Радалівка, с.Малинівка та с.Корещина. Переконував міських обранців щодо переваг, які отримає Глобинська громада в разі приєднання сільської ради, а це і доступ до рекреаційних зон (ліс, річка, ставки), і землі сільськогосподарського призначення. Галина Токаренко запитала сільського голову, чи розуміють жителі сіл, що в разі приєднання, можлива оптимізація освітніх закладів, оскільки кількість дітей у сільських школах низька. На що очільник сільської громади відповів, що це всі розуміють, хоч звісно це болюче питання для сільських жителів, але і для нього самого це є очевидним, оскільки особисто знає всі складнощі їх утримання. Міський голова Станіслав Джусь нагадав, що кошти, які щорічно вилучаються з бюджету Глобинської громади, а це більше 20 млн. грн, надаються  у вигляді «базової дотації» з Державного бюджету неспроможним громадам. То чи не краще приєднати «сусідів» і ділитися цими коштами з ними, на противагу вилучення цих коштів до Державного бюджету. Тож після жвавої дискусії про «доцільність та недоцільність», про «переваги та недоліки» добровільного приєднання, все ж більшістю голосів депутати підтримали бажання сільської громади на при’єднання з умовою внесення змін до Перспективного плану Полтавської області.

Серед важливих питань порядку денного було і звернення депутатів Глобинської міської ради до генерального директора ТОВ СП «Нібулон» - Вадатурського О. О., генерального директора Агропромхолдингу «Астарта-Київ» - Іванчика В.П., голови ради директорів компанії «Кернел» – Веревського А.М., засновника ПП «Трейдинг Україна» - Захарова О.О. з пропозицією спільно забезпечувати розвиток Глобинської громади в межах правового поля. Адже як керівництво громади, так і депутатський корпус дуже занепокоєні постійним руйнуванням дорожньої інфраструктури громади, а оскільки основною з причин виникнення ямковості на дорогах є експлуатація перевізниками великовагового вантажного транспорту, особливо з надлишковою фактичною масою 40 т, що заборонено «Правилами дорожнього руху» (затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 №1306).  Тож керівництво міської ради спільно з депутатами прохають керівників підприємств долучитись до заходів з попередження руйнування доріг на території Глобинської ОТГ шляхом встановлення обмежувальних заходів на прийомку продукції з вантажівок з перегрузом, загальна фактична маса яких перевищує дозволені норми. Адже лише спільними зусиллями можливо виправити існуючу ситуацію і зберегти дорожньо-транспортну інфраструктуру громади. 

Окрім того під час засідання сесії розглянули і низку інших питань, переважна більшість яких - земельні питання. 

Фото без опису

    



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень