A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День сталої енергії - як енергетичний «лікнеп» жителів громади

Дата: 15.11.2019 10:16
Кількість переглядів: 1869

14 листопада Глобинська громада практичним вкладом приєдналася до заходів, задуманих Європейською Комісією (ЄК) як Дні сталої енергії в муніципалітетах. Ці заходи в рамках Угоди мерів, подібно як Європейський тиждень сталої енергетики, задумано Європейською Комісією як засіб своєрідної «мобілізації» мешканців, підприємців, представників громадських організацій, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в місті, регіоні, країні та світі.

В цей день проводилися заходи «Дня сталої енергії в громаді», організовані відділом соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту і відділом освіти виконкому міської ради в Глобинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 та Глобинській гімназії.

Представники нашого відділу Володимир Бондарь та В’ячеслав Шайнога презентували учням та педагогам навчальних закладів інформацію щодо змін клімату та заходів з адаптації до них, можливостей відновлювальних джерел енергії і елементарних правил поведінки, які допоможуть економити енергоносії і зменшити викиди СО2.

Найбільш зацікавила школярів презентація приладів з «Набору енергоменеджера», бо вони змогли власними очима побачити і власноруч випробувати їх роботу.

Тема енергозбереження була і в дослідженні «Енергозберігаючі лампи: «за» чи «проти»?», представленому в МАН ученицею ЗОШ №5 Литвиненко Крістіною (науковий керівник- Школьний Сергій Володимирович).

Дні сталої енергії планувалися ЄК ще і як заходи, що слугують водночас ще й додатковим нагадуванням про нагальну потребу впровадження програми енергетичного «лікнепу»

Але друга частина заходів, яка представляла собою виставки-конкурси робіт учнів (малюнки, плакати, газети) та презентацію виступів агітаційних екологічних бригад, показала, що наші учні не такі вже й «неписьменні» в царині енергозбереження. І навіть самі можуть навчити дорослих азам цієї «грамоти».

Своїм мистецтвом агітації ділилися молодший склад (учні 4-Б класу) агітбригади «ЕКО» (вчитель- Руда Анна Олександрівна), колектив учнівської ради «Лідер-витівник» з Глобинської ЗОШ №5 та команда ТСЮЕ (керівник- Шкірко Євгеній Юрійович) з гімназії.

Автори кращих малюнків, плакатів, газет були відзначені грамотами. Учасники Дня сталої енергії отримали пам’ятні презенти від програми «Угода мерів - Схід».

Слова вдячності хотілося б сказати і на адресу організаторів заходів в навчальних закладах Гордовській Аллі Петрівні, Ковнір Наталії Григорівні та Царенко Інні Анатоліївні.

На переконання учасників заходів мета цього Дня – це насамперед підвищення поінформованості місцевих громад стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії - була досягнута.

Перший досвід проведення Днів сталої енергії в громаді отриманий. Попереду – нові перспективи, нові зустрічі для досягнення основного завдання Угоди мерів – поліпшення стану довкілля заради кращих умов життя мешканців громади.

Відділ соціально-економічного розвитку,

інвестицій та енергоменеджменту

виконавчого комітету міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень