A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Презентація книги

Дата: 03.12.2019 14:31
Кількість переглядів: 1001

3 грудня 2019 року в приміщенні районної бібліотеки для дорослих відбулася презентація книги «Хазяйка ниви золотої» про видатного глобинського агронома   Ганну Петрівну Андрієнко.

Участь в цьому заходу взяли працівники бібліотечного закладу, рідні та знайомі Г.П.Андрієнко, ветерани колишнього колгоспу «Мічуріна», де працювала знатний хлібороб, педагоги навчального закладу, якому в 2018 році присвоєно почесне ім’я Г.П.Андрієнко, керівники Глобинської громади, працівники аграрного сектору громади, представники громадськості.

Працівники районної бібліотеки для дорослих Алла Бугаєць, Аліна Червонько та Світлана Задорожня ознайомили присутніх із змістом книги та біографічними відомостями про Ганну Петрівну Андрієнко,  зачитали уривки з книги.  Теплими,  добрими словами про знатного агронома говорили в своїх виступах педагог Анна Горпиняк, яка готувала книгу до видання, педагог-історик за фахом Ольга Безугла, педагог з Гріньок Ганна Халявко.

Хвилюючим був виступ внука Ганни Петрівни – Олексія Андрієнка. В нього збереглися з дитинства про  неї  теплі світлі спогади, як про берегиню роду, справедливу та добру до своїх онуків.

Спеціально до цієї події присвятив свого вірша самодіяльний поет з міста Глобине, член Глобинської громадської  літературно-мистецької організації «Квітка натхнення»  Іван Бугай. Відмічаючи неординарну постать Ганни Андрієнко в своєму поетичному творі,  він висловив впевненість, що про її   хліборобський талант та досягнуті успіхи будуть знати і   наступні покоління глобинців:

«І не забудетьтся з роками 

Славетна жінка-хлібороб!»

Відмітила велике значення цієї книги для висвітлення історії нашого краю, рідного міста і заступник Глобинського міського голови Галина Токаренко. Вона також щиро подякувала родині Андрієнків за те, що вони доклали своїх зусиль до видання та створення цієї книги, увіковічення пам’яті славного агронома Глобинщини.

Поєднав тему хліборобської праці та здійсненого  сталінським режимом голодомору на українських землях  голова фермерського господарства «Златопіль» Михайло Колісник. Українці працьовиті та дбайливі господарі, мужні і незламні. Ніщо не зломило українського духу. І після страшних подій на українській землі  великі постаті, які прославляли рідну землю та рідний край. Серед них і агроном з Глобине – Ганна Петрівна Андрієнко.

«Справжня історія твориться з тисяч людських доль. І одна з них - доля Ганни Андрієнко, - зазначила в своєму виступі голова  Глобинської громадської  літературно-мистецької організації «Квітка натхнення»  Ніна Полівко, -  Дуже приємно, що в нашому місті проводяться такі творчі заходи, які вчать людяності і  духовності».

По закінченню заходу у виконанні директора Пузиківського сільського будинку культури Станіслава Бровка прозвучали пісні, які свого часу любила слухати Ганна Петрівна. Серед них пісня на слова поета Дмитра Павличка та музику нашого земляка-композитора Олександра Білаша «Два кольори» та романс на музику Олександра Білаша «Явір і яворина».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень