A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ФК «ГЛОБИНЕ»: ПІДСУМКИ ФУТБОЛЬНОГО СЕЗОНУ

Дата: 10.12.2019 14:31
Кількість переглядів: 2076

Фото без опису10 грудня, у Всесвітній день футболу, на наші запитання відповідав голова Глобинської районної громадської організації ФК «Авіамістечко» Олександр РИЧКО.                                   

      - Розкажіть коротко про філософію клубу його структуру та  фінансування.

Футбольний клуб – це соціально-інвестиційний проект, ключове завдання якого є створення здорового суспільства на основі здорової та талановитої молоді. Ми розуміємо, що лише одиниці стануть професійними футболістами, однак будемо гордитися  тим фактом , що виховали справжніх патріотів рідного краю, культурних та освічених людей. Пріоритетне завдання клубу - навчити дітей правильно  грати у футбол та отримувати від своєї гри задоволення. Будь-який наш гравець – це відкрита і чесна людина. Гравець клубу повинен бути амбіційним і зарядженим на результат та грати щиро від серця, він повинен ризикувати на полі,  адже футбол – це і є ризик, без ризику не існує перемог. Гравець ФК «Глобине» повинен бути пунктуальним на всіх заходах команди: відправлення автобуса, тренування, ігри, харчування і т.п. Поведінка гравця команди в колективі і побуті повинна бути зразковою. Ми абсолютно заперечуємо будь-яку зневагу, недовіру і неповагу до партнерів по команді і суперника. Гравці мають пишатися честю клубу та достойно нести славу  міста, популяризувати  рідне місто в Україні та світі.

Колектив  функціонує на базі  громадської організації та складається із трьох футбольних команд  за відповідними віковими категоріями - це дитячо-юнацька команда (гравці 2007-2010 років народження), молодіжна команда (гравці 2003-2006 р.н.) та основний склад команди. Філософія клубу полягає в тому, що у нас немає гравців першої, другої чи третьої команди - кожен гравець для нас важливий. Вже не перший рік ці команди представляють наше місто та громаду  в різноманітних обласних турнірах. Найталановитіші  вихованці   постійно мають змогу підвищувати спортивну майстерність в спеціалізованих спортивних школах України та виступами в основному складі команди, адже ставка клубного керівництва на те, щоб основа першої команди «Глобине» формувалася  в переважній більшості за рахунок власних вихованців.

Команда представляє місто на різноманітних турнірах, тож основним та офіційним партнером футбольного клубу протягом останніх років є  Глобинська міська рада. Завдяки плідній співпраці, зокрема і через відповідні програми розвитку фізичної культури і спорту громади, вдалося  вирішити питання  матеріально-технічної  бази клубу. Дитячо-юнацькі та основна команди повністю забезпечені  якісним спортивним інвентарем, спортивною екіпіровкою, транспортом для поїздок на змагання, налагоджено  навчально-тренувальний процес та сплата членських внесків за участь у змаганнях. Велику увагу у розвитку клубу та забезпечення команди всім необхідним приділяють депутати Глобинської міської ради, безпосередньо міський голова Станіслав Джусь та заступник міського голови Олександр Артюшенко. Для участі в першості Полтавської області з футболу сезону 2019 року колектив був практично повністю забезпечений, що в процентному відношенні  склало близько 70 % від фінансової потреби  клубу для  участі в першості,  але деякі видатки, такі як:  витрати на харчування спортсменів,  послуги за арбітраж футбольних матчів (згідно регламенту змагань) з об’єктивних причин вирішити не вдалося, тож керівництво клубу звернулось з проханням про надання фінансової  допомоги до потенційних спонсорів – людей не байдужих до розвитку спорту.

Ми чекали і сподівались, тому що багато керівників, в основному сільськогосподарсько-виробничих підприємств з розумінням віднеслись до проблеми, обіцяючи надати допомогу команді, та все ж в другому колі першості довелось витрачати власні кошти на зазначені цілі.

Керівництво, гравці клубу та прихильники команди щиро вдячні за підтримку та надану допомогу Глобинській міській раді та безпосередньо міському голові  Станіславу Джусю, а також Георгію Захлюпенку (ТОВ «ЮКРЕЙНХАРВЕСТ»), Михайлові Лопушенку (СФГ «Граніт»), Андрію Пилипченку (група компаній «Арніка»), Євгену Колюсю (ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт»).

  • Проаналізуйте виступи команди «Глобине» в обласній першості з футболу

Футбольна команда  в сезоні 2019 року основним та юнацьким складами  брала участь у першості Полтавської області з футболу серед команд першої ліги. Результати та гру команди в цьому престижному турнірі можна  розділити на дві частини.

У першому колі змагань нам вдалось обіграти, як виявилось в подальшому, переможця нашої групи - «Локомотив» з Гребінки, у виїзних зустрічах - ФК «Миргород» та ФК «Пирятин», а в підсумку за результатом першого кола фінішувати на третьому місці в турнірній таблиці.

Перед початком  другого кола практично всі команди нашої групи, як виявилось в подальшому, підсилили свої склади кваліфікованими виконавцями, а у нас з різних причин, серед яких і фінансові, команду залишили сім ключових гравців основного складу, які в якості лідерів  визначали гру команди, зокрема: центральні захисники - капітан команди Віктор Лисенко завершив кар’єру гравця, Ігор Бузинський  продовжив виступи в аматорському чемпіонаті України в складі черкаського «Дніпра», нападаючий - Євген Покотило у ФК «Семенівка», а також  Олексій Олексієнко, Олександр Артьемєв, Руслан Дегтяр та Дмитро Ніколаєв. Для досягнення результату колектив потребував підсилення у кожній лінії,  натомість підсилення складу як такого взагалі  не було. У другому колі чемпіонату  команда  «Глобине» під керівництвом  тренера Олега Галати,  була  наймолодшою і єдиною командою  нашої  групи  представленою виключно місцевими, переважно молодими, вихованцями  клубу, середній вік якої становив близько 18 років, адже за команду встигли дебютувати навіть декілька п’ятнадцятирічних гравців. І хоча в цій ситуації з об’єктивних причин  про турнірний результат не йшлося, завдання було не тільки «награвати»  молодь, але й боротися за очки в кожній  зустрічі, особливо в домашніх іграх перед своїми вболівальниками. Щось виходило, а щось – ні. У деяких матчах команда  і окремі гравці епізодами  демонструвала непогану гру, але за рахунок досвіду та більшої майстерності наші суперники в більшості матчів змушували нас помилятись та пропускати необов’язкові голи. У підсумку колективу не вистачило досвіду і напевно лави запасних (3-4 кваліфікованих досвідчених гравців). Команда за підсумками зайняла останнє місце, юнаки фінішували шостими. У кубку області, обігравши на виїзді команду вищої обласної ліги ФК «Лубни» з рахунком  2:1, наша команда в 1/8 фіналу, зігравши непогану гру, поступилась 0:2 майбутньому чемпіону першої ліги – «Авангарду» (Яреськи).

  • Як вболівальники міста сприймали результати та гру команди протягом сезону?

По-різному, було і розчарування, і образливі вигуки, адже футбол – гра і емоції, але в більшості з розумінням, тож колектив команди хоче вибачитись за невдалі ігри та подякувати за підтримку всім відданим вболівальникам,  які підтримували колектив  протягом  сезону. Футбол – гра хоробрих серцем, гравці команди можуть програвати на футбольному полі, але вони ніколи не припиняють боротьби, адже заради вболівальників  виходять на футбольне поле.

  • Кого із гравців команди ви могли б відмітити?

Важко когось конкретно виділити, адже футбол – це, насамперед, колективна гра, виграє і програє команда. Старались всі гравці, які виходили  на поле. Відчутно прогресує капітан команди - Михайло Артюшенко, який  в кожному матчі проводить великий об’єм роботи та став одним з лідерів і кращим бомбардиром  команди в другому колі. Є перспективи і  у вихованців клубу та Полтавської «Молоді»: Дениса Коломійця, Станіслава Місікевича, Максима Левченка, Владислава Голубничого, Тамірлана Савчука, Віталія Саса, Назара Рябка, Сергія Колесника та Станіслава Ричка. За відданість команді необхідно виділити – Юрія Родака, Сергія Кулика, Юрія Шаповала, Віталія Іванова, Станіслава Гаркуна, Олександра Черненка та Віталія Чухна.

       На закінчення  ще раз дякую вболівальникам, спонсорам команди і з надією дивимось у майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень