A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулися заходи до Дня Соборності

Дата: 22.01.2020 10:14
Кількість переглядів: 587

22 січня у Глобиному відбулися заходи до Дня Соборності. Керівники району та міста, працівники установ і організацій, громадськість зібралися біля пам’ятника Захисникам України, аби вшанувати борців за свободу та територіальну цілісність України: сміливих героїчних пращурів та тих, хто сьогодні боронить східні кордони нашої країни.

Зі словами вітань до учасників заходу звернулася секретар міської ради Світлана Лазаренко: «Сьогодні ми зібралися біля цього пам’ятного знаку, аби згадати та віддати шану багатовічній боротьбі українців за вільну Україну. Саме цього дня майже 100 років тому на Софіївській площі у Києві урочисто проголошено «Акт Злуки» — акт об’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки в єдину незалежну державу. Всі ми усвідомлюємо значення та ціну цієї столітньої боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини.

Адже і сьогодні ця боротьба триває. І сьогодні гинуть українці відстоюючи і виборюючи суверенність та незалежність рідної держави. І хоча наші захисники ніколи не прагнули якогось визнання чи особливої шани, схилімо голови із вдячністю перед подвигами наших сміливих героїчних пращурів та тих, хто сьогодні боронить східні кордони нашої країни, перед їх мужністю, незламним духом і волею.

Ми повинні усвідомлювати, що країна – це всі ми. І кожен наш вчинок чи дія, так чи інакше впливає на майбутнє країни, тож закликаю всіх свій шлях до незалежної, демократичної, правової, соціальної, а головне соборної країни, починати з себе, із своїх помислів, своїх вчинків, своїх цінностей».

Цього дня керівники громади поклали квіти і до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень