A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Дата: 23.01.2020 19:41
Кількість переглядів: 834

Одним із найбільш вагомих механізмів стимулювання роботодавців щодо працевлаштування безробітних на нові робочі місця, є компенсація роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Право на компенсацію мають роботодавці, які: 

  • працевлаштовують на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних з категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (відповідно до ст. 14 Закону України «Про зайнятості населення»);
  • є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості (до переліку пріоритетних видів відносяться 14 видів економічної діяльності)

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Щоб отримати компенсацію, роботодавцю необхідно упродовж двох місяців з дня прийняття безробітного на роботу, звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації із заявою довільної форми та довідкою встановленого зразка. На підставі електронного обміну даними між центром зайнятості, фіскальною службою та органами Пенсійного фонду України спеціалісти служби зайнятості приймають рішення про надання компенсації єдиного соціального внеску. Право на компенсацію мають лише роботодавець, який не має заборгованості зі сплати страхових внесків, не є банкрутом і проти нього не порушена справа про банкрутство.

Створення і збереження робочих місць та забезпечення ефективної зайнятості населення - головні чинники ринку праці. І шлях вирішення цих проблем - в продуктивному співробітництві служби зайнятості і роботодавців.

Шановні роботодавці! Створюйте нові робочі місця, звертайтеся до центру зайнятості та користуйтеся своїм правом отримувати компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних громадян!

За детальною інформацією  звертайтесь до Глобинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості за адресою : м.Глобине вул. Центральна, 228а або за телефоном (05365)24887 .

Більше цікавої та корисної інформації за посиланням pol.dcz.gov.ua та  https://www.facebook.com/GlobinoCZ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень