A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розпочато впровадження автоматизованої системи енергетичного моніторингу, яка дозволить оперативно контролювати використання енергоресурсів

Дата: 31.01.2020 14:34
Кількість переглядів: 680

Фото без описуОдним з результатів участі Глобинської ОТГ протягом 2018-2019 року в проєкті GIZ «Енергоефективність у громадах ІІ», якої   став початок впровадження автоматизованої системи енергетичного моніторингу, програмне забезпечення якого було придбане за грантові кошти в рамках цього проєкту. 

Протягом другої половини січня провідний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту В’ячеслав Шайнога провів індивідуальне навчання щодо роботи автоматизованої системи енергомоніторингу («АСЕМ») для відповідальних осіб за енергозбереження та енергоефективність бюджетних установ громади.  Навчання проводилося  прямо на робочих місцях з використанням наявної у відповідальних осіб комп’ютерної техніки або гаджетів.

Дана програма передбачає внесення відповідальними особами показників лічильників енергоносіїв з будь-якого джерела (стаціонарний ПК, ноутбук, планшет, смартфон) і моментальну автоматизовану обробку цієї інформації та внесення її до порівняльних таблиць та графіків. 

 Програма дозволяє працювати з будь-якою періодичністю внесення даних, в тому числі приймати дані автоматичного обліку, вона автоматично завантажує метеорологічні дані та використовує ці дані в звіті.

В зв’язку з впровадженням АСЕМ розпочато розробку нового Порядку збору інформації щодо стану споживання енергоресурсів бюджетними установами комунальної власності на території Глобинської об’єднаної територіальної громади, що враховуватиме особливості автоматизованого енергетичного моніторингу.

В ході навчальних візитів В’ячеслав Шайнога також роз’яснив і   функціональні обов’язки відповідальних осіб за енергомоніторинг в установах.

Відділ соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень