Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради про виконану роботу за 2019 рік

Дата: 04.02.2020 16:26
Кількість переглядів: 1651

Фото без описуВідділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради  щодо виконання плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади за  2019 рік інформує таке. Відповідно до Положення про відділ культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської ради, робота відділу була організована на виконання функціональних повноважень та програм:  розвитку культури Глобинської міської територіальної громади на 2017 – 2010 роки,  розвитку фізичної культури і спорту на 2016-2020 роки, оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2019 роки, підтримки обдарованих дітей, молоді  Глобинської територіальної громади на 2016-2020 роки.

Відділом культури, спорту, сім’ї та молоді здійснено організаційні заходи та проведено фінансування щодо відзначення таких державних свят та пам’ятних дат:

  • Новорічні та різдвяні свята
  • Масниця
  • День Соборності України
  • День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
  • День Героїв Небесної Сотні
  • Міжнародний день прав жінок і миру
  • Шевченківські дні
  • День Чорнобильської трагедії
  • День пам’яті та примирення
  • День перемоги над нацизмом у другій світовій війні
  • День Матері, День української родини
  • День захисту дітей
  • День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні            
  • День молоді
  • День Конституції України
  • Дні громад  
  • День Незалежності України
  • День міста
  • День захисника України  
  • День працівників культури
  • 16 днів проти насильства

А саме,

01.01.2019 з 01-00 на площі І. Глоби у м.Глобине відділом організовано та проведено новорічну дискотеку.

04.01.2019 привітання трудових колективів м.Глобине з новорічними та різдвяними святами вихованцями Глобинської дитячої школи мистецтв.

22.01.2019 відділом спільно  з відділами виконавчого комітету взято участь у заходах до Дня соборності України  м. Глобине (профінансовано закупівля квітів для покладання до пам’ятника захисникам України).

15.02.2019 відділом спільно  з відділами виконавчого комітету взято участь у заходах до Дня виводу військ з Афганістану м. Глобине (профінансовано закупівля квітів для покладання до пам’ятника афганцям).

09.03.2019 біля Глобинського РБК організовано та проведено свято Масниці.

24.04.2019 звітний благодійний концерт Глобинської ДШМ (Всеукраїнська акція «Серце до серця»), збір коштів для закупівлі медичного обладнання для лікарень області;

     26.04.2019 проведено заходи до Дня Чорнобильської трагедії;

     08.05.2019  проведено заходи до Дня пам’яті та примирення.

     08.05.2019 у закладах культури проведені заходи до Дня матері, Дня родини;

    31.05.2019 біля Глобинського районного будинку культури заходи до Дня захисту дітей;

     29.06.2019 – на стадіоні «Старт» м. Глобине проведено святкові заходи до Дня Молоді (свято GLOBAFEST).

    24.08.19 – у м. Глобине проведено свято до Дня незалежності України та Дня громади;

   28.09.19 – в м.Глобине відбулися заходи з відзначення 76-ї річниці з дня визволення міста Глобине від фашистських загарбників та Дня міста;

   21.11.2019 – заходи щодо вшанування  пам'ять героїв, що віддали своє життя за свободу і незалежність рідної України, за її демократичний  та  європейський вибір;

   19.12.2019 – відкриття Головної ялинка на центральній плоші м.Глобине;

   21.12.2019 - відбувся звітний концерт зразкового аматорського  танцювального колективу народного танцю «Сузір'я»;

   24.12.2019 – на центральній площі міста Глобине  відбулися новорічні вітання, пісні, щедрівки та колядки за участю колективів закладів культури та дитячої школи мистецтв.

Всі населені пункти громади відсвяткували Дні села, на які відділом культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради витрачено близько 60 тис.грн.

Відділом профінансовано придбання новорічних подарунків на проведення новорічних та різдвяних свят, оплата послуг за проведення новорічних свят для дітей на суму близько 39 тис.грн. та придбання  новорічних  гірлянд для прикрашання головної площі міста до Новорічних та Різдвяних свят на суму близько 30 тис.грн.

 

Діяльність закладів культури

Матеріальне забезпечення будинків культури, бібліотек та Глобинської ДМШ. Будинки культури Глобинської громади забезпечені необхідною музичною апаратурою: обидва Глобинські міські БК, Жуківський БК мають активні акустичний центр, мікрофони, ноутбуки. Опришківський та Устимівський сільські БК забезпечені ноутбуками, мікшерськими пультами, підсилювачами, мікрофонами та акустичними системами (колонками). БК села Семимогили має активний акустичний центр.

7 будинків культури мають доступ  до мережі Internet, крім Семимогильського та Череванівського клубів.

Постійно опалюється 4 будинки культури (Жуківський, Опришківський, Устимівка, Бориси), під час проведення заходів опалюються Глобинський міський будинок культури ім. І. Франка, Бабичівський клуб, частково опалюється (1 кімната) Глобинського міського будинку культури (вул. Гагаріна).

Працівники забезпечені канцтоварами.

Проведено частковий капітальний ремонт Глобинського міського будинку культури ім. Франка по вул. Промисловій 11а (продовжено термін на 2020 рік) на суму 1086,700 тис.грн.

Для  народного аматорського колективу (духового оркестру) «Орфей» придбано музичні інструменти на суму близько 198 тис.грн.

Придбано сценічні костюми для самодільних колективів Устимівського будинку культури та Бабичівського клубу, для Борисівського будинку культури одяг сцени на суму 35 тис.грн., для Жуківського та Устимівського будинків культури спортивні тренажери на суму 70 тис.грн. За рахунок  програми муніципальних ініціатив на суму 33 тис.грн. придбано обладнання для кінотеатру під відкритим небом (за ініціативи працівників відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету міської ради).

Для Глобинської дитячої школи мистецтв придбано меблі  та інвентар для класу образотворчого мистецтва.

Для бібліотек громади у 2019 році   придбано нові меблі на суму  37,74 тис.грн. Всі бібліотеки забезпечені доступом до мережі Internet. З 8 бібліотек опалюється 3 (Жуківська сільська, Борисівська та Глобинська міська по вул. Промислова 11). Проте всі бібліотеки забезпечені електричними конвекторами «Термія». Працівники забезпечені канцтоварами та коштами на проведення заходів.

Передплата видань. У 2019 році для бібліотек було передплачено 98 примірників газет та журналів,  на що використано близько 22 тис.грн.

На комплектування бібліотечних фондів Всього протягом року до бібліотек громади надійшло 1044 книги на загальну суму 104,8 тис.грн., з них  з бюджету міської ради витрачено 32,5 тисяч гривень. З Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.М. Котляревського передано книги для користування у бібліотеки громади на суму 72,3 тис.грн.

Проведені заходи. У 2019 році працівники будинків культури та бібліотек активно долучалися до культурно-масової роботи в своїх населених пунктах та м. Глобине, активізувалась робота з патріотичного виховання дітей та молоді.  Проводяться заходи з нагоди державних свят та свят і обрядів календарного циклу.

У період з 22.01 по 09.03.2019 у закладах культури проведені заходи до Дня Соборності України, Дня закоханих, Міжнародного дня прав жінок і миру, Шевченківських днів:

22.01.2019 Бабичівська бібліотека, захід до Дня Соборності України: година патріотизму «В історію свою візьми нас, Батьківщино»;

14.02.2019 Глобинський сільський будинок культури ім. І. Франка, літературно-музичний вечір «На крилах кохання»;

12.03.2019 Бібліотекарем Глобинської міської бібліотеки (Дзюба І.О.) проведено захід «Весна починається з Шевченка»;

12.03.2019 Глобинським МБК та Глобинською бібліотекою проведено захід до дня народження Т.Г.Шевченка «Зоре моя вечірняя».

28.03.2019 Глобинським МБК проведено захід – презентація книги Р.О.Кириченко;

01.04.2019 Бабичівською бібліотекою проведено захід до Дня народження М.В. Гоголя.

Працівники Глобинського міського БК ім. Франка є активними організаторами виставок дитячих робіт, майстер-класів, зустрічей з цікавими людьми, музичних вечорів та святкових концертів.

В Устимівському сільському БК традиційними є масові гуляння на новорічно-різдвяні свята, вечірки до Дня закоханих та Дня сміху, концерти до Дня Матері, урочистості з нагоди Дня Перемоги та Дня незалежності України, театралізовані дійства на Івана Купала.

Працівниками Жуківського БК організовано та проведено заходи з нагоди Дня закоханих, Дня гумору, Дня Перемоги, свята Івана Купала, Дня працівників сільського господарства та ін.

Жуківський будинок культури:

07.03.2019 - проведено свято «Масниця»;

30.06.2019 – відбулося свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я» (до Всесвітнього дня родини).

Глобинська міська бібліотека (вул. Промислова,11):

20.05.2019 - пізнавальний музично-літературний захід для дітей «Європа – наш великий спільний дім» (вивчали карту Європи, віртуально подорожували, згадали знаменитостей, познайомились зі звичаями та спортивними уподобаннями народів європейських країн, презентація кулінарних традицій «Смачна Європа»);

02.06.2019 – знайомство з бібліотекою для дошкільнят із ДНЗ №4 «Зірочка». Малюки познайомилися з правилами поведінки у бібліотеці, з правилами поводження з книгами, переглянули новинки дитячої літератури та спробували самостійно обрати книги для читання.

Глобинський міський будинок культури:

31.05.2019 - до Дня захисту дітей організували свято де діти співали, танцювали та малювали на свіжому повітрі;

07.07.2019 – проведено свято «Мама, тато, я – дружна сім’я» до Дня української родини;

19.12.2019 – проведено святковий захід «Святий Миколай, до нас в гості завітай», організовано територію гарного настрою з цікавими легендами та переказами про Святого Миколая, вікторинами, іграми та загадками.

Опришківському будинку культури:

15.05.2019 - До Дня матері та Міжнародного дня родини в відбувся святковий концерт;

30.12.2019 – проведено новорічний концерт.

Працівники бібліотек активно продовжують активно долучатись до культурно-масової роботи в населених пунктах громади та Глобиного, активізувалась та наповнилась новим змістом робота з патріотичного виховання молоді.  Бібліотекарі активно використовують систему групового  інформування: на заходи запрошують групи дітей з дитячих садків та шкіл, долучаються до проведення заходів в навчальних закладах. Бесіди з чаюванням, зустрічі з цікавими людьми, літературні журнали, родинні свята, години цікавих повідомлень та тематичні заходи до державних свят стали популярними у Бабичівській, Опришківській та в обох Глобинських міських бібліотеках.

Бабичівська сільська бібліотека:

22.01.2019 з учнями місцевої школи проведена година патріотизму до Дня Соборності України «В історію свою візьми нас, Батьківщино!»;

01.04.2019 – проведено захід до 200 –річчя з Дня народження М.Гоголя;

01.06.2019 – до День захисту  дітей провели патріотичний конкурс малюнків та розмістили «виставку у вікні», на свіжому повітрі влаштували рухливі ігри  та фотосесію, відпочити ж завітали до народної світлиці, де переглянули рольову казку;

05.07.2019 – організовано вечір-зустріч з сім’ями «Моя люба родина» та розважальні ігри з дітьми «Що для мене родина»;

15.10.2019 – спільно з місцевим навчально-виховним комплексом "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Глобинської міської ради організували інтелектуально-військово-спортивну гру «Зоряний марш» до Дня захисника Вітчизни;

20.12 – 31.12.2019 - до новорічно-різдвяних свят підготовлено для односельців книжкову виставку "У Новий рік з новими книгами" та проведено презентацію нових надходжень. А за участі юних жителів села відбулося  розважальне свято "З Новим Роком!" з веселими іграми, загадками та солодкими подарунками та фотосесією з Дідом Морозом.

 Глобинська міська бібліотека (вул. Промислова,11):

20.05.2019 - пізнавальний музично-літературний захід для дітей «Європа – наш великий спільний дім» (вивчали карту Європи, віртуально подорожували, згадали знаменитостей, познайомились зі звичаями та спортивними уподобаннями народів європейських країн, презентація кулінарних традицій «Смачна Європа»);

02.06.2019 – знайомство з бібліотекою для дошкільнят із ДНЗ №4 «Зірочка». Малюки познайомилися з правилами поведінки у бібліотеці, з правилами поводження з книгами, переглянули новинки дитячої літератури та спробували самостійно обрати книги для читання.

Глобинська міська бібліотека (вул. Гагаріна,3):

28.03.2019 - з учнями Глобинської ЗОШ №3 відбулася презентація книги доцента кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, члена Національної спілки журналістів України Гліба Кудряшова «Любове ніжна моя, не відлітай», у якій зібрано публіцистичні нариси, статті, діалоги та спогади про Раїсу Кириченко;

08.05.2019 - з нагоди 76-ої річниці  визволення міста Глобине від фашистських загарбників провели літературну годину «В ті далекі вересневі дні»;

15.10.2019 - до Дня захисника Вітчизни та Дня Українського козацтва  проведено патріотичний квест для учнівської молоді  «Козацькі розваги».  Діти двома командами («Джури» та «Веселий курінь») на чолі з отаманами Василем Погрібним та Марією Пузаненко відгадували непрості і несподівані загадки, змагались у спритності, винахідливості та гарних манерах, демонстрували навички для надання найпростішої медичної допомоги та швидко і якісно перебирали крупи для козацької каші;

09.11.2019 - до Дня української писемності і мови проведено «Поетичні посиденьки», на які запросили місцевих літераторів - членів громадсько-мистецької організації «Квітка натхнення»;

12.11.2019 – відбулися «Осінні зустрічі в бібліотеці» для першокласників   з Глобинська  ЗОШ І-ІІ ст.№ 3. Дітям розповідали про роль книги в житті людини, про  правила користування бібліотекою та режим роботи.

06.12.2019 - до Дня Збройних сил України вшанували українських військовослужбовців, організували для дітей зустріч з учасниками бойових дій на Сході України та подарували їм книги Є.Положія «Іловайськ».

Пирогівська сільська бібліотека:

02.04.2019 – разом з місцевим навчальним закладом проведено конкурс гуморесок для учнів 2-11 класів "Торба сміху всім на втіху";

13.06.2019 – до  Дня батька для дітей, які оздоровлювались у пришкільному закладі оздоровлення та відпочинку проведена година спілкування: «Тепло татусевих долонь». Бібліотекар розповіла історію виникнення Дня батька, дітками були прочитані віршики про татусів. Школярі  принесли світлини своєї родини і кожен розповів про свого тата: як звати, де працює, чим захоплюється і як вони їх всі люблять.

Опришківська сільська бібліотека:

20.05.2019 - проведено пізнавальний захід – бібліотечний урок «Україна –частина Європи;

14.12.2019 – організована  зустріч з односельцями -  ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відбулося спілкування з чаюванням та спогадами про нелегкі місяці роботи на зруйнованому реакторі Чорнобильської АЕС, про ліквідаторів-односельців, які вже пішли у вічність.

Борисівська сільська бібліотека:

20.05.2019 - день інформації «Європа – багатолика, єдина, близька, велика» та тематичний конкурс для дітей «Знайди столиці».

З 25 листопада по 10 грудня 2019 року в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» бібліотечні заклади громади прийняли участь та провели відповідні заходи:

Глобинська міська бібліотека (вул. Гагаріна)  організувала та провела правовий всеобуч для старшокласників за участю лейтенанта поліції, дільничного офіцера Глобинського відділу поліції сектору превенції. 

Бібліотекар Глобинського міського будинку культури ім. І. Франка   провела для дітей молодших та середніх класів Глобинської ЗОШ І-ІІІ ступеня №5 годину спілкування «Стоп – насильству, стоп - булінгу».

У Бабичівській сільській бібліотеці   проведено годину-зустріч «Ми проти насильства», на яку було запрошено дітей молодших класів Бабичівської ЗОШ разом з класоводами.

Жуківським бібліотекарем  провела для учнів 9 класу місцевої школи презентацію на тему «Насильство в сім’ї, як соціальна проблема». В бібліотеці діяла інформаційна виставка «Стоп! Насильству».

Вихованці Глобинської дитячої школи мистецтв стали призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсів:  «Полтавська битва» (Карпенко І., Омельченко Б., дипломи 2 ступеню, Власенко Д., диплом 3 ступеню, Рафік А., диплом 1 ступеня), регіональний конкурс образотворчого мистецтва «Герої сьогодення – очима дітей» (Коноваленко А., 2 місце), «Котляревський з нами навіки»  (Старченко Д., диплом 2 ступеню), Міжнародний дитячий фестиваль-конкурс мистецтв «Соняшник» («Флорес», диплом 1 степеню; Бойко С., гран-прі) та інші досягнення.

Глобинський народний міський духовий оркестр «Орфей» взяв участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Зірковий час» та отримав диплом першого ступеню.

Зразковий хореографічний колектив «Сузіря» Глобинського міського БК здобув гран-прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва «Парад зірок».

08.11.2019 відбулася святкова зустріч працівників культури з керівництвом громади з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Висвітлення роботи закладів культури громади здійснюється на офіційному ВЕБ - сайт Глобинської міської ради та через місцеві засоби масової інформації.

З 01.04.2019 по 30.04.2019 структурні підрозділи виконавчого комітету, заклади, культури долучились до Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», у результаті проведеної роботи до благодійного фонду надійшло близько 24 тис. грн. В рамках акції 24.04.2019 проведено благодійний концерт Глобинської дитячої школи мистецтв.

Для забезпечення участі дітей та викладачів у різних конкурсах відділом профінансовані транспортні витрати.

 

Відділом взято участь у проведенні спортивних заходів на території Глобинської громади та за її межами. При проведенні різного роду спортивних змагань спільно з районною дитячою юнацько-спортивною школою, спортивним товариством «Колос» забезпечено придбання нагороджувальної продукції. Надавалась всебічна підтримка футбольним, волейбольним командам Глобинської громади, ГРГО ФК «Авіамістечко».

Глобинська об’єднана територіальна громада постійно працює над проблемою розвитку фізичної культури та фізичного виховання дітей, підлітків, молоді. Одним з першочергових завдань у справі поліпшення зазначеної ситуації є необхідність покращення всіх форм позашкільної роботи, оновлення відповідної матеріальної бази для занять фізичною культурою і спортом, що в свою чергу, дасть змогу забезпечити всебічний розвиток рухових якостей дітей, молоді та жителів Глобине, сприятиме збереженню і зміцненню їх психічного і фізичного здоров’я. З цією метою поновлюється спортивна база. Закуплено  спортивний інвентар для Жуківського, Устимівського будинків культури на 70 тис.грн. Фінансуються посади спортивних інструкторів у с.Новомосковське, с. Бориси, с. Опришки, с. Жуки, с. Бабичівка, с.Пироги.

В громаді маємо 8 команд з міні-футболу:  ФК «Нібулон», ФК «Арніка», «Оболонь» (аматори),  ФК «М’ясокомбінат», ФК «Кордубанове», ФК Авіамістечко,  ФК «Свинокомплекс», ФК «Агросвіт».  Також дві команди з Глобинської громади («Арніка» та «М’ясокомбінат») беруть участь у першості району та м. Кременчук з міні-футболу. Функціонують команди із пляжного волейболу в с.Опришки, м.Глобине, які систематично беруть участь у змаганнях як у громаді так і на терені району, області. Команда Опришківського старостату з волейболу «Горизонт» бере участь в чемпіонаті м. Кременчука.

Протягом 2019 року  проведено:

02.03.2019 на базі Глобинської ЗОШ І-ІІ ст. №4 проведено чемпіонат громади  по змаганнях із настільного тенісу.

08.02.2019 на базі Жуківський СБК проведено тенісний турнір пам’яті вчителя фізкультури О.Д. Гордієнка.

23.03.2019 відділом на базі Глобинської гімназії №1 ім. В.Є. Курченка проведено міський етап конкурсу «Тато, мама, я – спортивна сім’я»;

06.04.2019 участь команди Глобинської громади (сім’я Бессарабових) у обласному етапі конкурсу «Мама, тато, я – спортивна сім’я»;

20.04.2019 відділом забезпечено відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям в м.Глобине;

червень – збірна команда Глобинської громади взяла участь у обласній спартакіаді  ВФСТ  «Колос» (волейбол, футбол, перетягування канату, гирьовий спорт).

червень – відбувся відкритий кубок з пляжного волейболу на кубок міського голови в с. Опришки;

липень-листопад – проводився супер-кубок і чемпіонат громади серед команд з міні-футболу (05.07.2019 - фінал кубку міського голови з міні-футболу; 02.11.2019 - відбулися фінальні ігри на першість чемпіонату міста з міні футболу);

20.07.2019 - с.Опришки на спортивному майданчику відбувся традиційний відкритий турнір з пляжного волейболу на кубок міського голови;

14.09.2019 - у міському парку м. Глобине організовано спортивні змагання з нагоди Дня фізичної культури та спорту України;

вересень - День с. Бабичівка змагання з перетягування канату та армреслінгу;

жовтень – на День села Пироги змагання відбулося змагання з шашок;

грудень – відбувся супер-кубок серед юніорів за участю команд Глобинської громади та Козельщинського району.

Протягом 2019 року забезпечено оздоровлення дітей у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку та підтримка обдарованих дітей, молоді та їх наставників. Проводилась робота щодо забезпечення підтримки обдарованих дітей та молоді, зокрема було профінансовано транспортні перевезення до місць проведення конкурсів та фестивалів, для творчих колективів закуплене сценічне вбрання, забезпечено проведення засідань комісії по виплаті матеріальної винагороди обдарованим дітям, молоді та їх наставникам, підготовлені відповідні документи (протоколи та рекомендації комісії, проект рішення виконавчого комітету) та забезпечено виплату винагороди 175 особам на загальну суму 160000 грн.

На закупівлю путівок до дитячих оздоровчих таборів для дітей пільгових категорій Глобинською міською радою у 2019 році витрачено 198,7 тис.грн. На ці кошти, придбано 29 путівок для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки до дитячого закладу оздоровлення і відпочинку  «Чайка» та згідно поданих заяв оздоровленням були забезпечені:

  • 1 дитина учасника АТО;
  • 11 дітей із багатодітних сімей;
  • 1 дитина з інвалідністю;
  • 10 обдарованих та талановитих дітей;
  • 6 дітей працівників агропромислового комплексу села, соціальної сфери села та працівників бюджетної сфери;

Окрім цього, для охоплення оздоровленням якомога більшої кількості дітей, за рахунок механізму відшкодування частини вартості путівки для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми (співфінансування обласного і міського бюджетів) Глобинською міською радою виділено у кінці 2018 року - 148,415 тис.грн. та дофінансовано додатково у липні 2019 року ще 30,0 тис.грн. Загальна сума виділених коштів з обласного та міського бюджетів на ці потреби склала 356,83 тис.грн.  У результаті оздоровленням були забезпечені 79 дітей громади, з яких 51 дитина – це діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Найбільшою популярністю користувалися табори: ДЗОВ «Чайка» с-ще Градизьк, де оздоровилось 44 дитини, ДЗОВ «Сонячний» с. Омельник, Кременчуцького району – 9 дітей, ДЗОВ «Енергетик», с.Потоки, Кременчуцького району – 7 дітей, ДЗОВ «Зоряний», с.Потоки,  Кременчуцького району та його філія СОК «Супутник» м.Горіші Плавні – 13 дітей,  ДОТ «Молода гвардія», с. Терешки, Полтавського району – 4 дитини, ДСОЦ «Горизонт», с. Запсілля, Кременчуцького району – 1 дитина, ДЗОВ «Сонячний» с. Михайлівка, Диканського району – 1 дитина.   

За кошти державного та обласного бюджетів у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку  оздоровились 30 дітей Глобинської громади: 6  дітей з багатодітних сімей, 2 дітей учасників АТО,   3 дітей з інвалідністю, 16 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 15 обдарованих та талановитих дітей, 4  дитини працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, працівників бюджетної сфери села. Наші дітлахи змогли відпочити в таборах: ПЗОтВ «Крилатий», Скадовського району, Херсонської області; ДЗОВ «Лісовий», с.Скоморохи, Бучівського району Тернопільської області; ДЗОВ «Ювілейний» м. Приморськ, Запорізької області; ДТВ «Сонячний», с. Омельник, Кременчуцького району; «Еколог», с. Міські Млини, Зіньківського району, Полтавської області; ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек»», м. Пуща Водиця, Київської області та ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», м. Одеса.

Крім цього, у закладах санаторно-курортного типу оздоровлено 16 дітей Глобинської громади, які перебувають на диспансерному обліку.

Загалом за участі бюджетних коштів, оздоровчими послугами забезпечено 154 дитини (на 21 більше ніж у 2018 році). Загальна кількість дітей охоплених відпочинковими та оздоровчими послугами за бюджетні кошти склала 694 особи (у 2018 році - 662), що склало 36,8 % від загальної кількості дітей шкільного віку Глобинської міської об’єднаної територіальної громади.

Підготовлено відповідні проекти рішень виконавчого комітету Глобинської міської ради з основних видів діяльності відділу, проект міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей Глобинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням сесії Глобинської міської ради від 23.12.2019 №1849 та проект рішення про створення комунального закладу «Публічна бібліотека Глобинської міської об’єднаної територіальної громади Полтавської області, затвердженого рішенням сесії Глобинської міської ради від 23.12.2019 №1850.

Протягом року начальником відділу видано 231 наказ з основної діяльності та організаційно-кадрової роботи.

 

Начальник відділу культури, спорту, сім'ї та молоді

виконкому міської ради                                                                           О.Г.Шайнога

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень