Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Плідно працювали депутати на засіданні першої сесії 2020 року

Дата: 07.02.2020 15:19
Кількість переглядів: 1407

Нарешті 6 лютого глобинці побачили перший сніг цьогорічної зими. І саме цього дня відбулася перша у цьому році сесія Глобинської міської ради, яку провів Глобинський міський голова Станіслав Джусь.

У засіданні взяли участь 20 депутатів міськради, старости, сільські голови сільських громад Глобинського району, доля яких наразі вирішується в рамках завершення процесу децентралізації, а також керівники комунальних підприємств та організацій, структурних підрозділів міської ради та її виконавчого комітету, громадськість міста.

Понад 300 питань порядку денного мали розглянути депутати цього дня. Та найбільше часу депутатський корпус приділив питанню можливого приєднання чи неприєднання Кринківської ОТГ до складу Глобинської ОТГ.

Це питання розглянули першим. Староста Пирогівського старостинського округу Тамара Кір’ян у своєму виступі повідомила, що наразі триває обговорення Перспективного плану Полтавської області, в рамках якого обговорюються і варіанти стосовно об’єднання чи не об’єднання Кринківської і Глобинської громад. Спираючись на Методику формування спроможних територіальних громад Тамара Кір’ян навела всім присутнім переваги та доводи щодо перспектив створення Кринківської ОТГ як самостійної спроможної громади на теренах Глобинського району. Станіслав Джусь, доповнюючи виступ сільської старости наголосив і на інших критеріях визначення спроможності, не враховані пані Тамарою Кір’ян, але які є надзвичайно важливими для забезпечення надання якісних послуг жителям громади, і які будуть забезпечені у разі об’єднання Кринківської та Глобинської ОТГ.

Бажання жителів своїх сільських громад щодо добровільного приєднання до Глобинської ОТГ під час своїх виступів висловили і сільські голови Землянківської і Троїцької сільських рад. Сільська голова Кринківської сільської ради наголосила ж на готовності і бажанні жителів с.Великі Кринки створити свою самостійну громаду.

Думки справді розділилися, і питання виявилося зовсім не простим, і дискусії ще б довго не припинялися, та час на розгляд вже перевищив всі ліміти, тож питання «Про звернення Глобинської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства регіонального розвитку громад та територій України, голови Полтавської ОДА, голови Глобинської районної ради, голови Глобинської районної державної адміністрації, щодо перспективного плану формування територіальних громад Полтавської області» поставили на голосування. Лише одиннадцять депутатів віддали свої голоси «за», тож рішення не було прийняте.

У ході сесії депутати заслухали звіт Глобинського міського голови про  здійснення  державної  регуляторної політики  виконавчим  комітетом Глобинської міської ради в 2019 році, внесли зміни і доповнення до  бюджету Глобинської об’єднаної міської територіальної громади  на 2020 рік, розглянули питання щодо порядку оплати праці міському голові,  затвердили розрахунки поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води для отримання дозволу на спеціальне водокористування Комунальним підприємством «Глобинське», погодили зміни до мережі Комунального неприбуткового підприємства «Центр ПМСД у Глобинському районі», затвердили детальний план території цілісного майнового комплексу «Стадіон «Старт»» по вулиці Садовій, внесли зміни  до міських програм, а саме: Комплексної програми розвитку освіти Глобинської територіальної громади на 2017-2020 роки та до Комплексної Програми розвитку культури Глобинської міської територіальної громади на 2017-2020 роки, міської Програми «Соціальний захист» на 2016-2020 роки та розглянули низку інших важливих питань.

 Також на сесії розглянуто низку земельних питань та прийняті відповідні рішення.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень