Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформація про роботу служби у справах дітей виконкому Глобинської міської ради за 2019 рік

Дата: 18.02.2020 14:49
Кількість переглядів: 1279

Фото без описуРішенням  сорок восьмої сесії першого скликання Глобинської міської ради від 30.05.2019 №570 « Про створення юридичної особи публічного права - служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради» створена служба у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради ( далі Служба).

До основних обов'язків Служби входить: здійснення контролю за цільовим використанням аліментів; забезпечення захисту житлових і майнових прав дітей, зокрема розгляд питань вчинення правочинів з майном дітей, збереження наявного майна, а також сприяння в отриманні житла дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування; підготовка рішень виконавчого органу міської ради, як органу опіки та піклування та його висновків при розгляді судом спорів щодо визначення імені, прізвища, по батькові дитини, участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, про доцільність позбавлення батьків батьківських прав, відібрання дітей, поновлення батьків у батьківських правах, визначення місця проживання дітей,  участі у вихованні дітей  батьків, інших родичів та з інших питань щодо соціального і правового захисту дітей.

З метою популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з нагоди святкування Дня усиновлення 30 вересня, відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 №1088/2008 «Про день усиновлення», Служба провела ряд заходів, затверджених розпорядженням Глобинським міським головою №214/02-05-АГП від 17.09.2019 року, а саме: проведена  інформаційна акція «Усиновлення дитини-це щастя, а не таємниця», в рамках якої були розробленні та розповсюдженні серед населення інформаційні листівки; в освітніх закладах Глобинської міської ради проведені батьківські всеобучі з теми «Чужих дітей не буває»; за дорученням Глобинського міського голови Станіслава Джуся, 30 вересня проведено зустрічі з прийомною родиною та сім'єю, яка усиновила дитину, позбавлену батьківського піклування, що проживають на території Глобинської громади, відзначили їх великий особистий вклад у вихованні дітей, багаторічну важку працю, терпіння, небайдужість до дитячих доль. Сім'ям вручили подарунки.

При виконкомі Глобинської міської ради на даний час на квартирному та соціальному квартирному обліку  перебувають 23 особи, з числа дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, місцем походження, яких є Глобинська територіальна громада.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» від 15.11.2017 №877 зі змінами від 26 червня 2019 №616 « Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. №877», рішенням виконавчого комітету від 09.08.2019 року №162 «Про затвердження Положення про комісію з питань формування пропозицій стосовно потреби спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» затверджено Положення про комісію з питань  формування пропозицій стосовно потреби спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні на, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа при Глобинській міській раді та її особовий склад.  За результатами 4 проведених засідань Комісії прийняті відповідні рішення, щодо формування пропозицій стосовно потреби спрямування у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підготовлені висновки та подані матеріали на розгляд виконавчого комітету Глобинської міської ради.

Протягом року спеціалістами Служби проводилася робота щодо відбору квартир та будинків для придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа, а саме: подане оголошення до засобів масової інформації щодо відбору квартир та будинків для придбання соціального житла дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа на території Глобинської громади. Постійно проводився моніторинг оголошень щодо продажу житла на території громади. В ході вивчення пропозицій на вторинному ринку житла, були проведені бесіди та особисті зустрічі з власниками будинків та квартир, перевірялися правовстановлюючі документи, технічна документація.

На даний час робота по відбору квартир та будинків для придбання житла особі, з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, якій надано грошову компенсацію, відповідно до розподілу державної субвенції згідно Постанови продовжується.

При виконкомі Глобинської міської ради діє Комісія з питань захисту прав дитини, основним завданням якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Засідання Комісії проводиться по мірі необхідності. До засідання Комісії ведеться відповідна робота з сім’ями спеціалістами служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради. В 2019 році підготовлені матеріали на 16 засідань комісії, на яких розглянуто 44 питання порядку денного. За результатами проведених засідань прийняті відповідні рішення, підготовлені рекомендації, висновки та подані матеріали на розгляд виконавчого комітету Глобинської міської ради.

З метою виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах протягом 2019 року проведено 121 обстежень сімей з дітьми, складено відповідні акти.

Начальник служби у справах дітей                                                Валентина Завезіон


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень