A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЗВІТ про роботу юридичного відділу Виконавчого комітету Глобинської міської ради за 2019 рік

Дата: 18.02.2020 14:54
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

І.Договірна робота

Всього юридичним відділом забезпечено укладення 556 договорів, з них:

485 – договори купівлі-продажу та виконання робіт чи надання послуг;        1 – на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських  автобусних маршрутах загального користування;

4– договори про соціально-економічне партнерство;

1 – про пайову участь у розвитку інфраструктури;

57 – про передачу міжбюджетних трансфертів;

8 – про передачу в оренду  чи господарське відання майна;

 

Окрім того, протягом 2019 року укладалася значна кількість додаткових угод до даних договорів. Велися переговори щодо істотних умов договорів та додаткових угод.

 

ІІ.Забезпечення представництва в судах

Всього протягом 2019 року в судах різних інстанцій розглянуто 176 справ, де стороною є Глобинська міська рада чи виконавчий комітет, з них:

  • 58 – щодо визнання бездіяльності Глобинської міської ради чи виконавчого комітету, скасування рішень;
  • 118 – справи, щодо встановлення факту родинних відносин, відновлення строку на прийняття спадщини, визнання права власності на майно та інші справи, що стосуються майнових, житлових та інших прав жителів громади, по яким працівниками відділу вживалися заходи, щодо забезпечення законних прав та свобод, осіб які зверталися за відповідним захистом до суду.

 

По всім 58 справам, щодо визнання бездіяльності Глобинської міської ради чи виконавчого комітету, скасування рішень юридичним відділом забезпечено надання відзивів на позовні заяви та забезпечено надання відповідних доказів.

По іншим 118 категорія справ юридичним відділом також забезпечено надання відзивів, клопотань та інших процесуальних документів.

Також протягом 2019 року юридичним відділом підготовлено та подано 26 апеляційних скарг та 2 касаційних скарги.

 

Найбільша кількість справ розглядалася Глобинським районним судом Полтавської області та Полтавським окружним адміністративним судом.

 

ІІІ.Претензійно-позовна робота

         У 2019 році юридичним відділом було подано 12 заяв до суду, зокрема:

8 – про визнання права комунальної власності за Глобинською міської радою на безхазяйне майно;

2 – про позбавлення батьківських прав;

1 – про стягнення заборгованості на користь міської ради;

1 – про поновлення строку на прийняття спадщини.

        

ІV.Надання юридичної консультації та роз’яснень

Надано юридичну консультацію та роз’яснення:

23 – громадянам, що зверталися до відділу (у сфері сімейних відносин, щодо прийняття спадщини, земельні питання, щодо права власності та ін.).

 

Щодня юридичним відділом надавалися консультації та роз’яснення працівникам виконавчого комітету, що стосуються сфери їх роботи.

 

V.Інші напрямки діяльності

З найбільш вагомих слід відзначити:

1.За безпосередньої участі працівників юридичного відділу здійснювалися заходи, спрямовані на забезпечення напрямку діяльності виконавчого комітету Глобинської міської ради як органу опіки й піклування. Це зокрема подання до суду заяв про встановлення опіки і піклування над, позбавлення батьківських прав  участь у засіданнях комісій ради з  питань опіки та піклування, з питань захисту прав та інтересів дітей, де надавалися  консультації правового змісту.

2.Працівники відділу брали участь у нарадах і засіданнях постійних та тимчасових комісій (з проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, адміністративна, громадська комісія з житлових питань та ін.), у засіданнях тендерного комітету.

3.Працівники відділу протягом 2019 були присутні на засіданнях сесій Глобинської міської ради та засіданнях виконавчого комітету.

4. Протягом 2019 року юридичним відділом здійснювалося погодження всіх проектів рішень виконавчого комітету Глобинської міської ради.

5.Вирішено значну кількість інших проблемних питань, пов’язаних з недосконалістю законодавства чи відсутністю норм права які б регулювали дані відносини.

 

 

Начальник юридичного відділу                                                        В.М.Голушко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень